Anna Heilig

Anna is gedreven, analytisch, sociaal, enthousiast en betrouwbaar
  • Studie BSc: Gezondheidswetenschappen
  • Studie MSc: Health Sciences
  • Geboren in 1997
  • Woont in Haarlem

Algemeen

Anna heeft de bachelor Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Vervolgens heeft zij de master Health Sciences, met de specialisatie Nutrition and Health, afgerond aan dezelfde universiteit.

In 2017 is Anna begonnen aan de bachelor Gezondheidswetenschappen. Deze studie is breed waarin alle aspecten van de gezondheidszorg aan bod komen. Tijdens haar bachelor scriptie heeft ze onderzoek gedaan naar het effect van leefstijlinterventies op de zelf gerapporteerde kwaliteit van leven in kinderen met obesitas. Deze brede visie op de zorg van deze kinderen heeft Anna doen besluiten dat ze ook de brede master Health Sciences wilde studeren. Gedurende haar master scriptie heeft Anna onderzoek gedaan bij GGZ Rivierduinen. Hier heeft zij geholpen met het doen van onderzoek en het verwerken van data, het laatste heeft haar interesse gewekt.

Met deze interesse voor data is Anna begonnen als Datamanager bij de LASA-studie van het Amsterdam UMC. In één jaar tijd heeft Anna geleerd om vragenlijsten te schrijven in Blaise en de verworven data in SPSS, Excel en Access te structureren en te ordenen om vervolgens vergelijkbare data tussen verschillende metingen te genereren. Ook heeft Anna door de jaren heen een organisatorische functie gekregen bij de Hema. Dit begon klein door het maken van roosters tot het krijgen van de verantwoordelijkheid voor de kassa’s en andere collega’s. Deze communicatieve en organisatorische vaardigheden zou Anna graag terug willen zien bij de opdrachten die zij voor High Select gaat uitvoeren.

Kortom, door te beginnen bij High Select hoopt Anna haar ervaring in data met het sociale aspect te kunnen combineren. Zij hoopt ook meer te kunnen betekenen voor het verbeteren van de gezondheidszorg. Anna weet zeker dat door haar functie bij High Select zij de komende tijd zich op veel gebieden zal ontwikkelen.

Testimonial

Na mijn bachelor heb ik voor de master Gezondheidswetenschappen gekozen om meer kennis op te doen over de verschillende aspecten van de gezondheidszorg. Tijdens deze master ben ik erachter gekomen dat vele aspecten van de zorg mij aanspreken, alleen uit welk aspect van de zorg ik het meeste energie haal blijft onduidelijk.

Een Traineeship lijkt mij met deze reden een goede mogelijkheid om praktijk ervaring op te doen in de verschillende kanten van de zorg. Deze mogelijkheid werd mij geboden door High Select en zo ben ik hier dan ook terechtgekomen. Door meerdere functies binnen dit Traineeship te bekleden hoop ik erachter te komen welk aspect van de zorg het beste bij mij past in de praktijk.

Daarnaast biedt het ontwikkelprogramma van High Select mij ook een mogelijkheid voor zelfontwikkeling. Hierdoor hoop ik mij ook op persoonlijk vlak te ontwikkelen en beter met mijn goede en slechte punten om te leren gaan.

Op dit moment ben ik in september gestart met mijn eerste project: projectleider bij DICA. DICA is een instituut die kwaliteitsregistraties van de zorg beheert. In deze paar maanden heb ik al ontzettend veel geleerd over DICA zelf en de functie projectleider. Ik weet zeker dat in de resterende maanden van dit project en het volgende project ik mijzelf nog veel zal kunnen ontplooien.

Afgeronde projecten

Anna heeft nog geen project afgerond

Huidig project