Elise Elferink

Elise is een gemotiveerd, leergierig, rustig en sociaal persoon
  • Studie BSc: Verpleegkunde
  • Studie MSc: Gezondheidswetenschappen
  • Geboren in 1996
  • Woont in Zwolle

Algemeen

Elise heeft de bachelor Verpleegkunde afgerond aan Saxion Enschede. Daarna heeft zij twee jaar als Verpleegkundige gewerkt. In februari 2021 is Elise begonnen met de pre-master Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Twente. In september 2022 is zij gestart met de master Gezondheidswetenschappen met als specialisatie; optimalisatie van zorg.

Elise heeft tijdens haar master een onderzoek uitgevoerd voor Acute Zorg Euregio. Acute Zorg Euregio onderzoekt samen met ziekenhuizen binnen de Euregio (Twente en Achterhoek) geschikte oplossingen voor het oplopende tekort aan (Intensive Care) verpleegkundigen. Het opzetten van een gedeelde flexpool voor Medisch Spectrum Twente (MST), Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) en Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) zou een oplossing kunnen zijn om de beschikbare Intensive Care (IC) verpleegkundigen zo efficiënt mogelijk in te kunnen zetten. Elise heeft het perspectief van IC verpleegkundigen ten aanzien van flexibele inzetbaarheid in MST, ZGT en SKB onderzocht. Uit de resultaten bleek dat merendeel van de IC verpleegkundigen niet open staat voor het werken in een flexpool voor drie ziekenhuizen. Er blijken negen hoofdfactoren te zijn die een positieve of negatieve invloed hebben op het perspectief van IC verpleegkundigen ten aanzien van flexibele inzetbaarheid. Dat zijn: privéleven, complexiteit van zorg, aard en duur van de flexibele periode, werkomgeving, team dynamiek, ZZP werk, pandemie en beloning en waardering.

Door de vele interessante verhalen van haar stiefmoeder, die ook werkzaam is in de zorg, heeft Elise destijds gekozen voor de opleiding tot verpleegkundige. De afgelopen jaren heeft Elise meerdere stages en banen in de gezondheidszorg gehad. Zij heeft gewerkt in ziekenhuizen in Nederland en Namibië, de psychiatrie, thuiszorg, en (particuliere) woonomgevingen voor mensen met dementie. Na het behalen van haar verpleegkundige diploma is zij binnen Deventer Ziekenhuis in de flexpool gaan werken op de afdelingen Cardiologie, Urologie en Gynaecologie. Tijdens de opleiding kwamen onderwerpen zoals kwaliteitsbewaking en innovatie binnen de zorg aan bod. Als verpleegkundige ervaarde zij echter geen ruimte om ook daadwerkelijk met dit soort onderwerpen aan de slag te gaan. De opleiding tot gezondheidswetenschapper bood de mogelijkheid om op een andere manier binnen de gezondheidszorg aan het werk te gaan.

 

Testimonial

De passie voor het werken in de zorg ontstond bij mij al tijdens de opleiding tot Verpleegkundige. Ik ben werkzaam geweest binnen verschillende werkvelden zoals de thuiszorg, kleinschalige (particuliere) verpleeghuizen, psychiatrie, en het ziekenhuis. Na de opleiding tot Verpleegkundige ben ik begonnen in een ziekenhuis en dat vond ik super interessant. Echter liep ik als Verpleegkundige tegen een hoop knelpunten binnen de zorg aan, maar daar kon ik weinig verandering of verbetering in aanbrengen. Daarom ben ik verder gaan zoeken naar mogelijkheden om wel iets met die knelpunten te kunnen doen. Ik kwam uit bij de Master Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Twente. Daarbij had ik gekozen voor de specialisatie ‘Optimalisatie van Zorg’.

Door de master heb ik een veel breder beeld kunnen ontwikkelen over de zorg. Ik wil de kennis als Verpleegkundige en Gezondheidswetenschapper op een waardevolle manier in kunnen zetten binnen de zorg. Mijn begeleider van de afstudeeropdracht gaf aan dat hij na zijn master een Traineeship had gevolgd en dat was hem heel goed bevallen. Toevallig werd ik daarna benaderd door High Select op LinkedIn. Ik werd gelijk enthousiast doordat High Select precies aanbiedt waar ik naar op zoek was.

Ik verwacht tijdens het Traineeship veel nieuwe ervaringen en kennis op te kunnen doen, maar vooral ook veel nieuwe connecties te kunnen maken met mede-Trainees en werkgevers. Ik hoop mijzelf de komende twee jaar zowel op professioneel als persoonlijk gebied te kunnen ontwikkelen en te ontdekken waar ik energie van krijg. Zodat ik na het Traineeship een weloverwogen keuze kan maken voor een baan binnen de gezondheidszorg. Ik kijk uit naar alle uitdagingen en leerzame momenten die het Traineeship mij zullen brengen.

Afgeronde projecten

Elise heeft nog geen project afgerond

Huidig project