Trainee Michelle

Michelle Hettinga

Michelle is nieuwsgierig, communicatief sterk en oplossingsgericht. Ze houdt ervan om mensen bij elkaar te brengen, puzzels op te lossen en te organiseren.
  • Studie BSc: Life Science and Technology
  • Studie MSc: Biomedical Sciences: Biology of Cancer and Immune System
  • Geboren in 1998
  • Woont in Utrecht

Algemeen

Michelle heeft de studies Biomedical Sciences (MSc) and Life Science and Technology afgerond. Zij heeft veel geleerd over ziekte en gezondheid en het zelfstandig doen van onderzoek. Als onderdeel van de master heeft ze twee onderzoeksprojecten gedaan, de eerste bij het UMCG en de tweede bij het RIVM.

Michelle heeft voor deze studies gekozen omdat ze graag meer wilde weten over hoe het menselijk lichaam werkt. Echter heeft ze tijdens haar studie geleerd dat ze nog meer geïnteresseerd is in de vertaling van deze kennis naar een goed werkende gezondheidszorg. Daarom was het een bewuste keuze om voor haar masterstage naar het RIVM te gaan. Aangezien ze een beter beeld wilde krijgen van het RIVM en haar rol in de gezondheidszorg.

Naast haar studie heeft Michelle veel commissiewerk gedaan, waarbij ze met een team verschillende activiteiten heeft georganiseerd. Daarnaast heeft ze als mentor van een vluchteling geleerd om breder te kijken en rekening te houden met verschillende perspectieven. Om goede adviezen te kunnen geven over gezondheid en de gezondheidszorg, is het van belang om tussen de mensen te staan.

Tijdens het traineeship wil Michelle meer leren over beleid en management, zodat ze in combinatie met haar achtergrond in de biomedische wetenschappen een bijdrage kan leveren aan een betere gezondheidszorg

Testimonial

‘Een medicijn Ontwikkelen tegen kanker’, dat wilde ik later graag gaan doen. Daarom ben ik Biomedische Wetenschappen gaan studeren. Gedurende die studie kwam ik erachter dat ik ook erg geïnteresseerd ben in de werking van het immuunsysteem en op welke manier het betrokken is bij veel processen in het lichaam. Ook leerde ik dat we door middel van medicijnen en vaccinaties ervoor kunnen zorgen dat we onszelf en de mensen om ons heen gezond kunnen houden.

Echter zag ik ook dat een gebrek aan goede communicatie binnen de gezondheidszorg, maar ook de communicatie naar buiten toe niet altijd even soepel verloopt. Hierdoor zag ik in dat ik mezelf meer wil Ontwikkelen in beleid en management in de zorg, om zo bij te kunnen dragen aan een beter functionerende gezondheidszorg. Op die manier kwam ik terecht bij High Select. Tijdens dit Traineeship kan ik ervaring op doen in verschillende functies en meekijken bij meerdere bedrijven. Ik hoop erachter te komen welke functie en welk bedrijf het beste bij mij past en op die manier waarde toe te voegen aan de gezondheidszorg.

Afgeronde projecten

Project 1: Projectleider bij Ambulancezorg Groningen

Michelle was werkzaam als projectleider bij Ambulancezorg Groningen. Het doel van de opdracht was om de recent opgestarte initiële opleidingen tot ambulancechauffeur en ambulanceverpleegkundige te evalueren. Hiervoor lag de focus op de inhoudelijke en organisatorische toekomstbestendigheid van de initiële opleidingen. Michelle heeft interviews en enquêtes afgenomen bij betrokkenen binnen Ambulancezorg Groningen, om op die manier meerdere perspectieven in ogenschouw te kunnen nemen. Ook nam zij deel aan de processen rondom de opleiding, zoals lessen en overleggen om zo een eigen beeld te vormen van de situatie. Daarnaast heeft ze gekeken naar de financiële stukken van de initiële opleidingen. Uiteindelijk heeft Michelle aan de hand van deze evaluaties een adviesstuk geschreven en gepresenteerd over de stappen die genomen kunnen worden, zodat de initiële opleidingen kunnen blijven doorontwikkelen.

Project 2: Projectondersteuner netwerkcoördinatie & opleiden, trainen en oefenen GHOR bij Veiligheidsregio Utrecht (VRU)

Huidig project

Hier komt binnenkort meer informatie over Michelle haar huidige project.