Trainee Ronja

Ronja Driebergen

Ronja is 25 jaar en woont in Utrecht. Ronja krijgt energie van het verbinden van theorie en praktijk en ook van mensen met elkaar. Soms zijn dit op het eerste gezicht polariserende ideeën. Wanneer Ronja het gevoel heeft op die manier bij te kunnen dragen aan haar werk en haar persoonlijke ontwikkeling, geeft het haar een voldaan gevoel.
  • Studie BSc: Humanistiek
  • Studie MSc: Media & Journalistiek
  • Geboren in 1998
  • Woont in Utrecht

Algemeen

Ronja heeft een bachelor Humanistiek afgerond aan de Universiteit voor Humanistiek (BA) en een master Media & Journalistiek (MA) afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Gedurende deze opleidingen heeft zij grondige inzichten verworven om complexe maatschappelijke vraagstukken te doorgronden en te contextualiseren. In de dynamische sfeer van media en journalistiek heeft Ronja haar vaardigheden voor kritische analyse, doeltreffende communicatie en de creatie van betekenisvolle narratieven verdiept. Met deze diploma's op zak is zij een communicatief sterke, creatieve denker die goed is in het maken van verbindingen en bouwen van bruggen tussen mensen en disciplines. Ronja vind het in haar werk belangrijk om complexe onderwerpen genuanceerd aan te vliegen en tot creatieve oplossingen te komen voor problemen.

Ter afronding van de master Media & Journalistiek heeft Ronja voor haar masterthesis onderzoek gedaan naar de potentiële implicaties van non-fungible tokens (blockchaintechnologie) voor de journalistiek nu en in de nabije toekomst. Dit onderzoek is een weerspiegeling van haar avontuurlijke aard en intrinsieke interesse in digitalisering en innovatie. Eveneens heeft zij het vermogen ontwikkeld om complexe concepten te analyseren en te vertalen naar praktische toepassingen. Deze vaardigheden wil Ronja graag gebruiken bij de inzet van technologische innovaties voor een menswaardige samenleving.

Voorafgaand aan haar master heeft Ronja een bachelor Humanistiek gedaan. Tijdens deze opleiding heeft zij zich verdiept in de bestudering van humanistische waarden, ethiek en de intrinsieke betekenis van het menselijk bestaan. Ook heeft Ronja praktijklessen gevolgd op het gebied van gespreksvaardigheden, groepswerk, reflectie en presenteren. Tijdens het derde jaar heeft Ronja in groepsverband een halfjaar kwalitatief onderzoek gedaan bij het expertisecentrum van zorginstelling Amerpoort. Dit onderzoek was een evaluatie van de opleiding van medewerkers tot gespreksleider moreel beraad en heeft ter afronding een rapport opgeleverd dat de onderzoeksgroep aan de organisatie heeft gepresenteerd.

Tijdens het traineeship wil Ronja graag ontdekken op welke manier zij een zinvolle bijdrage kan leveren aan de inrichting van een menswaardige en duurzame samenleving voor zowel zorgverleners als zorgvragers.

Testimonial

Vlak na mijn afstuderen kwam ik in aanraking met High Select en viel voor mij alles samen: starten met werken in de sector waar mijn hart ligt én, samen met gelijkgestemden, daarbij begeleid worden in een intensief ontwikkelprogramma.

Ik verwacht dat het traineeship mijn Passie voor persoonlijke Ontwikkeling zal voeden en me zal helpen in het ontdekken en vormen van mijn professionele identiteit. Hierbij wil ik graag leren wat voor soort functies bij mij passen en wat ik belangrijk vind op de werkvloer. Ik kijk uit naar het proces wat ik zal doorlopen de komende twee jaar en de Kwaliteit die ik samen met High Select kan toevoegen aan de sector Zorg en Welzijn!

Afgeronde projecten

Ronja is momenteel bezig met haar eerste project.

Huidig project

Project 1: Projectmedewerker team Toetsing en team Vindplaats bij Zorgverzekeraars Nederland

Als Projectmedewerker binnen team Toetsing is Ronja verantwoordelijk voor het beheren van de mailbox, notuleren bij vergaderingen en toetsingen en het opstellen van (concept)toetsrapporten. Daarbij is Ronja de contactpersoon voor leveranciers en zorgpartijen en verbindt ze vanuit deze rol de juiste mensen met elkaar. Daarnaast voert ze vergelijkbare taken uit voor het team Toetsing Zorgcommunicatie (ToZo). Voor team Vindplaats (de online kennisbank van het Platform) is Ronja lid van de redactie en werkt ze aan publicaties en houdt ze zich bezig met het oplossen van vraagstukken met betrekking tot de content van de online kennisbank.