Rosalinde Kuiper

Rosalinde is een gezellige, hardwerkende en betrouwbare teamspeler, die voor iedereen klaarstaat.
  • Studie BSc: Voeding & Diëtetiek
  • Studie MSc: Nutrition and Health
  • Geboren in 1997
  • Woont in Utrecht

Algemeen

Rosalinde heeft een bachelor Voeding & Diëtetiek (BSc) afgerond aan de Hanzehogeschool en een master Nutrition and Health (MSc) afgerond aan de Wageningen Universiteit. Tijdens deze opleidingen heeft zij zowel kennis gemaakt met persoonlijke zorg op het gebied van voeding, als met zorg op een grotere schaal vanuit het Nederlandse zorgsysteem. Met deze diploma's op zak is zij een praktische denker met een sterke wetenschappelijke onderbouwing. Rosalinde vindt het in haar werk belangrijk om goed samen te werken om zo tot een goede oplossing te komen voor iedereen.

Het laatste jaar van haar MSc heeft Rosalinde eerst een scriptie geschreven, waarin zij onderzoek deed naar de manieren waarop consumenten getriggerd worden om voedsel te consumeren in hun dagelijkse voedselomgeving. Na haar scriptie heeft zij stage gelopen bij Greendish in Utrecht, een organisatie die voedselaanbieders helpt om hun voedselaanbod gezonder en vooral duurzamer te maken. Hier heeft zij veel kennis opgedaan wat betreft projectmanagement, het organiseren van professionele evenementen, communicatie en het ontwikkelen van online tools en trainingen.

Voorafgaand aan haar MSc heeft Rosalinde ook een BSc Voeding & Diëtetiek gedaan, waarna zij zichzelf diëtist mag noemen. Tijdens deze opleiding heeft zij verschillende vakken gevolgd als interculturele communicatie, advies geven met weerstand, gezondheidspsychologie en voedsel & mentale gezondheid. Dit zijn onderwerpen waar zij erg geïnteresseerd in is geraakt. Ook heeft zij een minor Voeding in Bedrijf gevolgd, waar zij kennis heeft mogen maken met de commerciële kant van voeding. Helaas bleek deze commerciële kant toch wat minder voor haar te zijn weggelegd, waardoor zij ervoor koos om terug te gaan naar haar "roots" in de zorg.

Rosalinde krijgt vooral energie van het helpen van anderen, zonder daarbij aan het bed te staan. Zij voelt zich voldaan wanneer zij het idee heeft dat haar werk ertoe doet, en dat zij bijdraagt aan een gezonder, duurzamer en socialer zorgsysteem.

Tijdens het traineeship wil zij graag ontdekken op welke manier zij kan bijdragen aan een duurzamer zorgsysteem en waar preventieve maatregelen het beste ingezet kunnen worden voor een betere volksgezondheid.

Testimonial

Afgeronde projecten

Rosalinde heeft nog geen afgerond project.

Huidig project

Rosalinde heeft nog geen huidig project.