Yarah Foree

Yarah is communicatief sterk, energiek, betrouwbaar en een echte doorzetter
  • Studie BSc: Gezondheidswetenschappen
  • Studie MSc: Health Care Management
  • Geboren in 1998
  • Woont in Heemstede

Algemeen

Yarah heeft de bachelor Gezondheidswetenschappen in de richting van Beleid, Management en Evaluatie van Zorg aan de Universiteit van Maastricht afgerond. Daarnaast heeft ze de master Health Care Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam behaald.

Tijdens de master Health Care Management heeft Yarah vaardigheden ontwikkeld om complexe problemen in de zorg te analyseren en af te wegen vanuit verschillende theoretische en empirische perspectieven. Daarnaast heeft ze onderzoek gedaan naar factoren die de kwaliteit van leven beïnvloeden van verpleeghuisbewoners met een gevorderd stadium dementie en naar het verbeteren van de sociale integratie van mensen gediagnosticeerd met een psychotische stoornis.

Naast het volgen van haar master heeft Yarah stage gelopen bij het managementteam van DeKinderkliniek. Tijdens haar stage ondersteunde ze de Procesmanager in haar alledaagse taken. Daarnaast schreef ze verschillende beleidsadviezen en presenteerde ze deze aan het managementteam.

Daarnaast heeft Yarah werkervaring opgedaan als Projectmedewerker bij de implementatie van een nieuw elektronisch patiëntendossier in het Groene Hart Ziekenhuis. Ze bracht problemen met het nieuwe systeem in kaart en loste deze op. Daarnaast stond ze gebruikers te woord bij problemen, ontwikkelde ze trainingen, en gaf ze trainingen aan gebruikers. Ook heeft ze een plan opgesteld om de interne communicatie tussen de verschillende ICT-afdelingen te verbeteren.

Testimonial

Van jongs af aan heb ik al grote interesse in de gezondheidszorg. Na het afronden van het vwo was mijn studiekeuze dan ook makkelijk gemaakt en ging ik de bachelor Gezondheidswetenschappen volgen. Tijdens deze bachelor kwam ik erachter dat ik energie krijg van het oplossen van complexe problemen in de zorg. De master Health Care Management sloot hier perfect op aan, en heeft mij dan ook de fijne kneepjes geleerd hoe je complexe vraagstukken in de zorg aan kan pakken.

Na het afronden van de master Health Care Management kwam ik voor de grote vraag te staan; wat nu? Aangezien ik het gevoel heb nog lang niet uitgeleerd te zijn, en de behoefte heb om mij op zowel professioneel als persoonlijk vlak nog door te ontwikkelen, viel mijn oog al snel op het zorg en welzijn Traineeship van High Select. Het ontwikkelingsplan van High Select sprak mij meteen erg aan. In mijn ogen biedt het ontwikkelingsplan alles wat een starter nodig heeft om zijn of haar rugzak te vullen, om waarde toe te kunnen voegen in de sector zorg en welzijn. Daarnaast biedt het Traineeship ook de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij verschillende organisaties. Ik hoop aan het einde van het Traineeship dan ook een beter antwoord te kunnen geven op de vraag wat voor functie en instelling het best bij mij past. Ik kijk ernaar uit om de komende twee jaar op verschillende plekken ervaring op te doen binnen de sector zorg en welzijn, en mijzelf in te zetten om op zowel professioneel als persoonlijk vlak door te ontwikkelen.

Afgeronde projecten

Project 1: Projectmedewerker kwaliteit in het St. Antonius Ziekenhuis

Yarah was voor haar eerste project bij High Select werkzaam in het St. Antonius Ziekenhuis. Yarah zette zich tijdens dit project in om de administratieve werkprocessen en de ervaren werkdruk op de afdeling Heelkunde te verbeteren. Dit deed zij door in het team op de backoffice mee te draaien, om op deze manier de huidige administratieve werkprocessen op de afdeling eigen te maken. Vervolgens heeft zij de huidige administratieve werkprocessen geanalyseerd om verspilling in de processen te constateren. Het doel van het project was om een verbeterplan op te stellen en te implementeren, waarbij verspilling in de administratieve werkprocessen is gereduceerd met als resultaat een lagere ervaren werkdruk onder de medewerkers op de afdeling Heelkunde in het St. Antonius Ziekenhuis.

Project 2: Projectleider bij Ziekenhuis Gelderse Vallei

Yarah is voor haar tweede project werkzaam bij het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Het project waarvoor zij werkzaam is, is een implementatieproject van een nieuw elektronisch patiëntendossier. Yarah is in haar functie verantwoordelijk voor de coördinatie van de vakgroep specifieke indeling van het nieuwe EPD. Ze fungeert hierbij als spin in het web tussen het ziekenhuis en de leverancier van het nieuwe EPD. Ze houdt zich hierbij onder andere bezig met de planning, communicatie en voortgang van het project.

Huidig project

Hier komt binnenkort meer informatie over Yara haar huidige project.