Een echte High Select wijnproeverij, dat is iets dat altijd al op mijn verlanglijstje heeft gestaan. Net als op een solex rijden, quad rijden, met een terreinwagen door de modder banjeren en een slipcursus. Ook bowlen en klimmen zijn activiteiten die mij tof leken om te doen. Al die activiteiten hebben de afgelopen 12 jaar de revue gepasseerd. Inderdaad 12 jaar. Op 28 april 2008 startte ik als Recruiter bij High Select, waarna ik ben doorgegroeid in 2010 in de functie van HR Manager. In 2018 jaar toen mijn collega Erik-Jan Vlietman fulltime aan boord stapte heb ik de stap als Partner gemaakt in de organisatie. Samen de verbinding zoeken tussen zorg en talent middels het Traineeship. Samen het netwerk van High Select verder uitbreiden.

Solex rijden heb ik ooit voor elkaar gekregen, terugkijkend was dat wellicht niet het beste wat we hebben gedaan, het was een regenachtige dag, iedereen doorweekt op een solex. En helaas deden de solexen het niet goed vanwege het vochtige weer, maar hé, solex had ik gereden. De andere activiteiten heb ik inmiddels ook van mijn High Select bucketlist kunnen strepen, behalve een wijnproeverij.

Jaarlijks hebben we onze partnerBBQ waarin ik al meerdere malen heb geprobeerd om er een wijnproeverij aan vast te knopen of tijdens een maandbijeenkomst, dat was ook een uitgelezen kans om een wijnproeverij te houden. Een activiteit waarbij verbinding centraal staat en ook leren proeven, ruiken en zien. En dan (proberen) te benoemen wat je ruikt of proeft. Allemaal elementen die op zo’n avond aan bod komen. Helaas had ik niet echt medestanders, niet omdat het geen leuk idee was, de uitvoering was simpelweg niet haalbaar. Althans, als alle High Select-ers vanuit het hele land moeten komen, dan is lekker wijnproeven en terugrijden absoluut not done. Een wijnproeverij voegt op zo’n moment geen waarde toe.

En dan nu 12 jaar later, in de week dat ik 12 jaar in dienst was, heb ik samen met mijn collega Sophie Velthuis een wijnproeverij voor alle High Select-ers georganiseerd.

Binnen 24 uur hadden we de wijntjes uitgezocht en de bijpassende hapjes geregeld. Vrijdag 1 mei hebben we de wijnproeverij gegeven. Echt super tof!

We zien veel negatieve gevolgen van Corona, ook de impact die het heeft op onze organisatie. Maar juist door Corona kwamen we op het idee om een wijnproeverij online te doen houden. Ik streep mijn laatste activiteit van mijn High Select bucketlist af.

Op naar de volgende 12 jaar waarop ik nu nog een lege bucketlist heb. Ik kan dus nieuwe dingen erop gaan zetten! Mocht je suggesties hebben of denken, dit is zo tof Nous! Breng me ervan op de hoogte. Ik ben altijd in voor nieuwe ideeën, hoe gek ze soms ook zijn!

Voel je vrij en stuur een e-mailtje naar n.haven@highselect.nl 

/ Nouschka Haven

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship Zorg gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.