Mijn eerste project in de zorg

Al vanaf jongs af aan wist ik dat ik iets in de zorg wilde gaan doen. Na het afronden van mijn Bachelor in Bestuurs- en Organisatie Wetenschappen, met een minor in Health Care Management, heb ik een Master gekozen die meer gericht is op de zorg, namelijk Health Economics, Policy and Law.  In februari 2021 ben ik afgestudeerd, en vrij kort daarna kon ik al op gesprek komen bij mijn (potentiële) eerste project, in de GGZ.

Het begin van mijn project!

Dit gesprek was meteen raak, ik kon meteen beginnen. Mijn eerste project heb ik uitgevoerd bij GGZ Rivierduinen op de afdeling Kind en Jeugd. Gedurende 6 maanden ben ik als ondersteuner van de Manager algemene zaken bezig geweest met verschillende projecten.  De eerste weken stonden in het teken van kennismaken met het team, maar ook met de organisatie en de GGZ in het algemeen. Dit was best even wennen, aangezien ik gestart ben met weinig kennis van de geestelijke gezondheidszorg.

De eerste weken

Het werd mij al snel duidelijk dat er veel gaande was op de afdeling waar ik ingeschakeld werd. Zo zaten er grote veranderingen aan te komen in het bekostigingssysteem van de zorg, namelijk het Zorg Prestatie Model dat vanaf begin 2022 ingaat. Ook heb ik mij beziggehouden met andere projecten die al een tijdje op de stapel lagen. Zoals het implementeren van een digitale verwijsindex om de samenwerking tussen verschillende instanties rondom jeugdigen waar zich problemen voordoen, te verbeteren.

Vanwege Corona was het veelal gebruikelijk om thuis te werken, waardoor het lastig was om alle teamgenoten goed te leren kennen. Naarmate de tijd vorderde, kwamen er meer en meer collega’s naar kantoor, waardoor ik toch meer een teamgevoel kreeg. Dit maakte het werken extra gezellig!

Het High Select Ontwikkelprogramma

Niet alleen mijn eerste project bij de GGZ heeft mij veel geleerd, ook het Ontwikkelprogramma heeft hier aan bijgedragen. Tijdens de verschillende Trainingen heb ik geleerd over projectmanagement, en hoe je verschillende theorieën hierover in de praktijk kan gebruiken. In de Trainingsweekenden wordt er niet alleen gefocust op het aanleren van nieuwe vaardigheden, er wordt ook gekeken naar hoe jij je het beste op persoonlijk vlak kan ontwikkelen. Zo heeft de Training ‘De Kunst van het Kiezen’ mij enorm geholpen met het concreter maken van mijn doelen en wensen binnen het Traineeship. Ook is het heel erg fijn dat je altijd kunt terugvallen op je mede-Trainees voor vragen, en om over zorg gerelateerde problemen te sparren. Zo kunnen we samen waarde toevoegen aan de zorg!

/ Anne van Hulten

MSc Health Economics, Policy and Law

BSc Bestuurs- & Organisatiewetenschappen

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Tessa: “Daarnaast vind ik het erg fijn dat je wordt ondersteund op het gebied van persoonlijke ontwikkeling; Coaching, een Intervisiegroep, Trainingsweekenden en Inspiratiesessies.”

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees? Bekijk ook deze blogs: blog Rosa, blog Myrthe , blog Laura of blog Esther.

Hago Zorg - startersfunctie in de richting van Communicatie in de ZorgNierstichting Nederland- functie in de richting van Communicatie in de ZorgStichting SPKS- functie in de richting van Communicatie in de ZorgSGE- functie in de richting van Communicatie in de Zorg Huisartsenopleiding Nederland - Functie in de richting van Communicatie