Een nieuwe uitdaging…

Vorig jaar heb ik mijn Master Burgerlijk Recht behaald aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het lijkt na deze studie misschien niet de meest logische keuze om aan de slag te gaan in de sector zorg en welzijn, maar mijn hart ligt echt bij de zorg. Ik ben al ruim tien jaar werkzaam op verschillende zorgafdelingen

voor mensen met een vorm van dementie. Na mijn studie besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en zo ben ik bij het Traineeship van High Select terechtgekomen.

Door de combinatie van het Ontwikkelprogramma en het opdoen van ervaring bij verschillende zorgorganisaties, hoop ik erachter te komen hoe ik met mijn passie voor de zorg echt het verschil kan maken!

Mijn eerste project…

In december ben ik begonnen met mijn eerste project bij Zorggroep Noordwest-Veluwe. De missie van de Zorggroep is ‘liefdevolle en betrokken zorg voor ouderen’. Met een breed pakket van diensten op het gebied van Wonen, Zorg en Welzijn biedt de Zorggroep een antwoord op vragen in de totale keten van de ouderenzorg. Ik houd me binnen de organisatie vooral bezig met de implementatie van de Wet zorg en dwang. De kern van deze wet is ‘Nee, tenzij’. Daarmee bedoelt de wet dat zorgprofessionals onvrijwillige zorg voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking alleen mogen toepassen als het echt niet anders kan.

Op de afdeling…

Om te onderzoeken wat er nodig was voor een goede implementatie van de Wet zorg en dwang binnen de organisatie, ben ik met veel mensen in gesprek gegaan. Ook heb ik een aantal ochtenden meegelopen op verschillende zorgafdelingen. Op die manier kon ik het gesprek aangaan met de zorgmedewerkers en erachter komen wat er echt nodig was op de werkvloer. Het belangrijkste doel van de Wet zorg en dwang is dat er minder onvrijwillige zorg zal worden toegepast en dat daarmee de kwaliteit van leven van de bewoners omhoog gaat.  Hierdoor ontstaat er bovendien meer rust en werkplezier voor de zorgmedewerkers.

Dag van de verpleging – zorgtoppers…

Door alle mooie gesprekken die ik heb gevoerd en alle liefdevolle zorg die ik heb gezien, besef ik weer wat een toppers er werkzaam zijn in de zorg.

Zij verdienen het dan ook om op 12 mei in het zonnetje te worden gezet tijdens de ‘dag van de verpleging’. Laten we hen deze dag extra bedanken voor hun inzet, deskundigheid, liefde, geduld en bevlogenheid!

/ Jill Remmers

MSc Burgerlijk recht

BSc Rechtsgeleerdheid

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees?

Bekijk ook deze blogs: Kimberly over wet -en regelgeving en contractering in de zorg, Thomas Scheepers over Het High Select Traineeship en Ontwikkeling of Iris Caron over haar eerste project in de zorg