‘‘Hoi David, zou je morgen ook op gesprek willen met een opdrachtgever? Ze hebben snel iemand nodig!’’

Na het telefoontje dat ik kreeg van mijn Regiomanager ging het snel. Zonder al te veel na te denken zei ik als gemotiveerde Trainee natuurlijk ja. In grote lijnen wist ik dat ik me tijdens de mijn eerste project in de zorg  ging bezighouden met de Wet zorg en dwang (Wzd). Ik zou artsen gaan interviewen om te kijken hoe crisisdienstverlening omtrent de Wzd regionaal geregeld was. Leuk? Denk het wel. Spannend? Ook eigenlijk wel.

De eerste stappen richting een project in de zorg

Zo moest ik de dag na het telefoontje met mijn regiomanager op gesprek komen bij de opdrachtgever. Eigenlijk een soort van sollicitatiegesprek om aangenomen te worden voor de opdracht. Het gesprek met mijn opdrachtgevers verliep vlotjes en ik kreeg te horen dat ik zo snel mogelijk kon starten. De dagen voordat ik begon visualiseerde ik hoe de eerste stappen van mijn professionele carrière zouden zijn. Leuk? Denk het wel. Spannend? Zeker.

En dan begint het project!

Zo begon ik de dag na Koningsdag met werken bij Verenso. Vanwege corona was alles via Teams. De eerste dagen bij Verenso stonden in het teken van kennis maken met zowel de Wzd als met Verenso. Kennismakingsgesprekjes met collega’s en daarnaast Wzd informatie tot me nemen als een spons. Al met al kreeg ik al snel in de gaten dat er veel geluiden waren dat de Wzd al een tijd een niet onbetwiste wet was. Een wet die van hogere hand de medici is opgelegd met heel wat implementatieproblemen.

Dat was best even wennen

Tijdens dit project in de zorg kwam er veel op me af, wat zeker niet ging zonder slag of stoot. Zo moest ik wennen aan de vele afkortingen die er gebruikt worden binnen de gezondheidssector. ZN, Wvggz, GZSP, IBS, RM, voor mij klonk het in het begin als Chinees. Vervolgend ging ik het gesprek aan met artsen die al lang in het vak zaten wat soms best spannend was. Waar in het begin de gesprekken nog wat stroef verliepen, gingen deze na verloop van tijd steeds soepeler!

Ook vond ik het thuiswerken op een gegeven moment best pittig, het werk in privé kon ik op een gegeven moment niet meer gescheiden houden in mijn huis. Gelukkig voelde ik me door mijn collega’s echt thuis bij Verenso, ondanks dat ik ze alleen nog maar via een schermpje had gezien.

Trots op mijn bijdrage aan de zorg!

Terugkijkend op mijn eerste opdracht ben ik toch best trots op hetgeen wat ik heb afgeleverd en bovenal heb geleerd. Tijdens mijn afscheid kreeg ik van Verenso te horen dat ze heel blij zijn met het werk wat ik heb afgeleverd. Ze gaven aan dat mede door mijn werk de crisisdienstverlening omtrent de Wzd beter in kaart is gebracht. Toen ik met mijn studie ervoor koos om de richting van de gezondheidszorg op te gaan was mijn motivatie dat ik graag wilde bijdragen aan het verbeteren van de zorg. Al met al heb ik toch het gevoel dat ik hier al mee begonnen ben tijdens mijn eerste project.

/ David Penninga

MSc Administration Health

MSc Strategic Innovation Management

BSc Bedrijfskunde

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Tessa: “Daarnaast vind ik het erg fijn dat je wordt ondersteund op het gebied van persoonlijke ontwikkeling; Coaching, een Intervisiegroep, Trainingsweekenden en Inspiratiesessies.”

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees? Bekijk ook deze blogs: blog Rosa, blog Myrthe , blog Laura of blog Esther.

Hago Zorg - startersfunctie in de richting van Communicatie in de ZorgNierstichting Nederland- functie in de richting van Communicatie in de ZorgSGE- functie in de richting van Communicatie in de Zorg