Digitalisering in de zorg: huidige trends en toekomstperspectieven

Digitalisering in de zorg speelt een steeds grotere rol en heeft de potentie om de efficiëntie, Kwaliteit en toegankelijkheid van zorg te verbeteren. Er zijn drie belangrijke trends. Allereerst is er patiëntgerichte zorg, waarbij technologie patiënten meer controle en betrokkenheid geeft. De tweede trend is gegevensuitwisseling tussen zorgverleners, waardoor de zorg beter gecoördineerd kan worden. Als laatst zullen medische innovaties zoals kunstmatige intelligentie en big data-analyse bijdragen aan betere diagnoses en behandelingen. Hoewel er uitdagingen zijn, heeft digitalisering een veelbelovende toekomst in de zorgsector.

Benieuwd naar de toekomstperspectieven van digitalisering in de zorgsector? Lees dan Lizan haar paper via onderstaande link.

Digitalisering in de zorg

/ Lizan Westenbrink

BSc Natuurwetenschap en Innovatiemanagement
MSc Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in the Health and

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees?

Bekijk ook deze blogs: Elaine Corstiaensen over Grip op je werk, Emmy Wolfswinkel over Laaggeletterdheid en Michelle Hettinga over Trainingsweekend: ‘een fruitmand vol kennis’.