Een kick-start start op de arbeidsmarkt

Na vier jaar Gezondheidswetenschappen gestudeerd te hebben, dacht ik eindelijk alle opgedane kennis in de praktijk te kunnen brengen. Ik ging met goede moed solliciteren maar kwam er al snel achter dat veel organisaties vragen om werkervaring. Toen kwam High Select op mijn pad. High Select biedt de mogelijkheid om gedurende twee jaar ervaring op te doen in verschillende functies en in verschillende organisaties: een kick-start op de arbeidsmarkt. Ook de mogelijkheden om jezelf op persoonlijk en professioneel vlak te ontwikkelen spreekt mij aan.

Mijn eerste project als Beleidsadviseur Klant- en marktontwikkeling

Mijn eerste opdracht heb ik uitgevoerd bij ZorgSpectrum in Nieuwegein. ZorgSpectrum is een organisatie die ondersteuning, zorg en behandeling biedt aan voornamelijk ouderen die door een chronische aandoening beperkingen ervaren in hun dagelijkse leven. De afgelopen zes maanden ben ik aan de slag gegaan als Beleidsadviseur Klant- en marktontwikkeling, in de richting van zorgcontractering.

Maar wat houdt dat in?!

Ik had vooraf niet echt een goed beeld bij wat de functie precies inhield, maar ik werd steeds enthousiaster naar mate ik soortgelijke functieomschrijvingen las. In de praktijk bleek de functie nog veel breder dan ik had verwacht. Van het beantwoorden van vragen op het gebied van contractering en wet- en regelgeving tot het opstellen van een procesbeschrijving en het begeleiden van een aanbestedingsprocedure. Het was een zeer diverse functie waarin ik veel heb geleerd. Vooral het contact en de samenwerking met verschillende collega’s vond ik leuk.

Ik haalde voldoening uit mijn werk doordat je weet voor wie je het doet: de cliënt

Het begeleiden van de aanbestedingsprocedure was een manier om direct iets voor de cliënt te kunnen betekenen. Mijn doel was namelijk om de aanbestedingsprocedure zo goed mogelijk te begeleiden waardoor cliënten de ondersteuning en begeleiding van Zorgspectrum kunnen blijven ontvangen. Afgelopen half jaar heb ik wel geleerd dat iedereen een stuk van het proces weet en dat het de kunst is om de stukjes bij elkaar te brengen om de puzzel compleet te kunnen maken.

Van studie naar een kick-start op de arbeidsmarkt

In de eerste maand van mijn project vroeg ik mij wel even af wat ik vier jaar lang precies had gestudeerd. De stap van de universiteit naar de arbeidsmarkt leek in eerste instantie heel groot maar uiteindelijk heb ik toch veel van mijn kennis kunnen toepassen in de praktijk. Tijdens het High Select Traineeship leer je in een zeer korte tijd heel snel: het geeft je een kick-start op de arbeidsmarkt.

Ik werd goed begeleid, maar ik kreeg ook de ruimte om zaken zelf uit te zoeken.

Deze vrijheid heeft mij verder geholpen. Het is goed om te vragen wat de organisatie van je verwacht, maar geef vooral ook aan wat je nog niet kan en waar je in wilt groeien.

/ Elaine Corstiaensen

MSc Health Economics, Policy & Law

BSc Gezondheidswetenschappen, Beleid en Management Gezondheidszorg

BSc Mondzorgkunde

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees?

Bekijk ook deze blogs: Kimberly over wet -en regelgeving en contractering in de zorg, Thomas Scheepers over Het High Select Traineeship en Ontwikkeling of Iris Caron over haar eerste project in de zorg