Lezen is het liefste wat ik doe. Op een regenachtige dag met een kop thee op de bank of op een terras in de zon. Opgaan in het verhaal dat zich afspeelt op de bladzijdes waar in ieder hoofdstuk de personages een nieuw avontuur met kansen en tegenslagen ervaren. Iedere fase van het leven is voor mij een hoofdstuk in een boek. Een boek waar ik de auteur van ben en de hoofdrol speel. Op 9 oktober 2017 startte ik nieuwsgierig en nerveus aan een nieuw hoofdstuk: het Traineeship van High Select.

In 2 jaar tijd heb ik de lege bladzijden gevuld. De tegenslagen en successen gingen hand in hand met de persoonlijke en professionele ontwikkelingen. De teambuilding, trainingsweekenden en maandbijeenkomsten met collega trainees én collega’s van High Select zijn ervaringen die ik vooral zal herinneren door de gezellige en ontspannen sfeer.

De vier uitdagende opdrachten in de ouderenzorg en medisch specialistische zorg (ziekenhuiszorg) op het gebied van beleid, kwaliteit en werkdruk hebben mijn hoofdstuk, en CV, gevuld met praktische ervaringen. Wat voor mij minstens zo belangrijk is geweest is dat ik heb mogen werken in een sector waar ik een maatschappelijk bijdrage heb kunnen leveren, hoe klein deze ook is geweest.

Na 2 jaar heb ik het hoofdstuk Traineeship afgesloten. Met het afronden van het daarvan kwam de vraag blijf ik in de zorgsector werken? Het duurde niet lang voor die vraag beantwoord werd. High Select had een nieuwe opdracht liggen. Wetende dat mijn 2 jaar als trainee voorbij waren werd mij toch gevraagd of ik interesse had in deze opdracht. Mijn antwoord: Zeker!

Het was een opdracht op een gebied waar ik nog niet eerder iets heb mogen doen. Dus diezelfde week op gesprek bij Fokus Wonen. Na het gesprek liep ik met een tevreden gevoel het kantoor uit. Nog voor ik thuis was werd ik al gebeld: je hebt de opdracht! Het laatste stuk naar huis liep in met een glimlach op mijn gezicht. Zo begon mijn volgende avontuur. In plaats van volledig afscheid te nemen van High Select werd ik gedetacheerd, maar dit keer als Junior Consultant. Het voordeel: geen intensieve trainingsweekenden en toch deelnemen aan de sociale activiteiten.

Bij deze laatste opdrachtgever, Fokus Wonen, ben ik nu in dienst en werk ik verder aan een hoofdstuk waarvan ik hoop dat ik nog veel bladzijdes mag vullen.

De zorgsector is een sector waar genoeg te leren valt en ik zeker nog enkele jaren in zal blijven werken als adviseur HR, beleidsadviseur, projectmedewerker of… Wat het volgende avontuur is en wanneer het huidige avontuur eindigt weet ik niet en wil ik niet weten. Waarom zou ik dat willen weten? Het einde van een (goed) boek lees je toch ook niet als je er aan begint?

/ Simone van Mourik