Manon: “Ik koos uiteindelijk voor de breedst mogelijke specialisatie die met alle andere specialisaties raakvlakken had, namelijk Preventie en Gezondheid. Een schot in de roos, want mezelf bezig houden met het vóórkomen dat de bevolking ziek werd was helemaal mijn ding.“Trainee Manon Scheltema

In september 2021 heeft Manon haar High Select Traineeship succesvol afgerond. We kijken terug op een leerzame periode van twee jaar waarin zij geslaagde projecten uitvoerde bij Gemeente Veenendaal en Traumazorgnetwerk Midden-Nederland.

Project 1: Gemeente Veenendaal – Beleidsmedewerker

Manon was verantwoordelijk voor het ondersteunen van verschillende beleidsadviseurs op het gebied van jeugd, onderwijs en openbare gezondheidszorg. Manon ontfermde zich over:

  • Het schrijven van evaluaties;
  • Het meewerken aan het ontwikkelen van het beleid van het Integraal Kind Centrum;
  • Het uitvoeren van het lokaal actieplan vaccineren;
  • De organisatie van verschillende bijeenkomsten;
  • De implementatie van het subsidievolgsysteem.

Daarnaast heeft ze onderzocht hoe het cliëntervaring-onderzoek kon worden verbeterd door het proces te analyseren en waar nodig te verbeteren.

Project 2: Traumazorgnetwerk Midden-Nederland – Beleidsmedewerker Acute Zorg/ COVID

Manon was binnen Traumazorgnetwerk Midden-Nederland (TZMN) werkzaam als beleidsadviseur acute zorg. Binnen deze functie hield zij zich bezig met alle zaken rondom de Covid-19 ketenzorg. Hierbij lag haar focus onder andere op het coördineren van het vaccinatieproces van zorgmedewerkers en patiënten in de regio. Daarnaast voerde Manon in samenwerking met verschillende ketenpartners projecten uit met betrekking tot Landelijke Platform Zorgcoördinatie, Kwaliteitskader acute zorg en digitale overdracht.

Manon was verder verantwoordelijk voor:

  • Het uitwerken van werkprocessen, zoals het proces rondom het zorgcoördinatiecentrum geboortezorg;
  • Het verzamelen van data en opstellen van Acute zorg rapportage;
  • Ondersteuning bij overleggen;

Na haar Traineeship zet Manon haar functie bij Traumazorgnetwerk Midden-Nederland voort. Zij zal als beleidsadviseur Acute zorg zich blijven inzetten voor het verbeteren van de Acute (keten)zorg in Midden Nederland.

Manon, wat ben je een topper! Je hebt je de afgelopen jaren enorm ontwikkeld als professional en wij willen jou heel veel plezier en succes wensen in je functie bij Traumazorgnetwerk Midden-Nederland. Gelukkig hoeven we nog geen afscheid van elkaar te nemen en zien we elkaar op het jaardiner in november.

Groet,

Je collega’s van High Select

/ Manon Scheltema

MSc Health Sciences
BSc Gezondheidswetenschappen

Manon:  “ik vind dat je nooit moet stil staan en dat je daarom jezelf moet blijven ontwikkelen. High Select geeft mij deze kans door binnen het Traineeship verschillende trainingen te volgen.”

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees? Bekijk ook deze blogs: blog Grietzenblog Romy of blog Jolijn.

Hago Zorg - startersfunctie in de richting van Communicatie in de ZorgNierstichting Nederland- functie in de richting van Communicatie in de ZorgStichting SPKS- functie in de richting van Communicatie in de ZorgSGE- functie in de richting van Communicatie in de Zorg Huisartsenopleiding Nederland - Functie in de richting van Communicatie