Inmiddels zitten we in week vijf van de corona problematiek. Elke week, en soms meerdere keren per week, worden we op de hoogte gehouden aan de hand van persconferenties. Deze uitzendingen trekken een hoop kijkers. Vaders, moeders, opa’s & oma’s, maar ook veel ondernemers. Ondernemers die zich afvragen wanneer de spreekwoordelijke tent weer open mag, en als, dan direct de vervolgvraag hoe deze dan open mag. Twee vragen die vooralsnog beantwoord moeten worden. Nee, als er iets duidelijk is geworden dan is dat wel dat de oude situatie een gekoesterde herinnering is geworden.

Volgende week dinsdag, 21 april 2020. Gaat dit dan de dag worden waarop er versoepeling zal plaatsvinden van de Lock-down? Ik weet het niet. Ik hoop het wel. Tijdens het eerste ontwikkeldialoog van High Select kwam vaak het woord acceptatie naar voren. Acceptatie in de zin dat we er met z’n allen in zitten. Acceptatie in de zin van dat iedereen inlevert op zijn of haar vrijheid. En acceptatie in de zin van dat dit het juiste is om te doen. Maar hoe lang en op welke manier dan nog?

Hoop, onzekerheid en acceptatie. Wanneer de toekomst geen duidelijk beeld kan schetsen zijn mensen aangewezen op diegene die wel vastigheid kan bieden. Ook biedt onzekerheid een opening voor verandering. Gewoonweg trial & error, want een beter alternatief is er simpelweg niet.

En dan zal je zien dat het af en toe lukt. Het lukt om wel een manier te vinden om de dagelijkse gang van zaken door te laten gaan. Een manier om verandering toe te passen, zodat het doel bereikt kan worden. En een manier om onzekerheid weg te nemen. En juist dit, dit aanpassingsvermogen om te gaan met situaties waar niet op voorbereid kan worden gaat uiteindelijk het verschil maken bij zowel mens als organisatie.

/ Albert Dreijer

Albert Dreijer (29) heeft de Bachelor Human Resource Management behaald aan de Stenden Hogeschool Leeuwarden en hij heeft de Master Human Resource Management and Organizational Behaviour afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Albert is Trainee bij High Select en hij heeft zijn eerste High Select Project uitgevoerd bij Fokus Wonen als HR Adviseur.