Voor een aantal Trainees van High Select bood de Coronatijd een mooie kans; ze kregen de mogelijkheid om vanuit huis een project op te pakken als consultant bij SPKS. Waar een Trainee normaliter op locatie van de opdrachtgever werkt, werd er nu digitaal samengewerkt met andere Trainees aan een vraagstuk van de organisatie. Helemaal Corona-proof!

De SPKS is de patiëntenorganisatie voor mensen met kanker aan het spijsverteringskanaal. In vier weken tijd hebben Kristel, Tessa en ikzelf onze expertise op het gebied van data-analyse, financiën en communicatie gebundeld en ingezet om een adviesrapport te schrijven met betrekking tot het werven van donateurs, het maken van een communicatieplan en het financieel slagvaardiger maken van de organisatie.

Medio juli hadden wij een eindgesprek met bestuursleden van SPKS waarin we het adviesrapport hebben gepresenteerd en extra toelichting hebben kunnen geven op onze visie. Zij waren hartstikke blij met onze bruikbare adviezen en waren geprikkeld om met onze nieuwe ideeën en andere invalshoeken aan de slag te gaan. De wetenschappelijke blik van een buitenstaander bracht voor SPKS een mooie, nodige toegevoegde waarde. Dat is altijd heel erg fijn om te horen!

Als Trainee is dit voor ons een hartstikke leuke ervaring geweest. Dit kwam enerzijds door de positieve reactie vanuit SPKS en anderzijds door het samenwerken met andere Trainees en het feit dat je samen een advies uitbrengt aan een organisatie. Iedereen heeft een andere achtergrond, waardoor we het vraagstuk vanuit verschillende perspectieven hebben kunnen benaderen. Voor mij was deze nieuwe vorm van werken zeker voor herhaling vatbaar!

Luuk (28) heeft de Bachelor International Business Administration en de Master Business Administration met specialisatie HRM. Luuk is Trainee bij High Select en heeft zijn eerste project bij Hematon afgerond, waar hij als interim beleidsmedewerker werkzaam was.