Laaggeletterdheid en de toegang tot zorg in Nederland

Laaggeletterdheid belemmert de toegang tot zorg in Nederland. Ongeveer 1 op de 6 Nederlanders, zo’n 2,5 miljoen mensen, heeft moeite met lezen, schrijven en rekenen. Dit heeft negatieve gevolgen voor gezondheidsvaardigheden en leidt tot slechtere gezondheidsuitkomsten. In haar paper bespreekt Emmy initiatieven die werken aan het verminderen van laaggeletterdheid en het vergroten van toegang tot zorg. Toegankelijke voorlichtingsmaterialen en trainingen voor zorgverleners zijn belangrijke onderdelen van deze initiatieven.

Wil je weten waarom Emmy vindt dat het cruciaal is dat we gezamenlijk streven naar een inclusieve zorgomgeving waarin iedereen, ongeacht hoe geletterd iemand is toegang heeft tot kwalitatieve zorg? Lees dan snel haar blog via onderstaande link.

Emmy Wolfswinkel – laaggeletterdheid

/ Emmy Wolfswinkel

BSc Bewegingswetenschappen
MSc  Human Movement Sciences & Health Sciences

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees?

Bekijk ook deze blogs: Michelle Hettinga over Trainingsweekend: ‘een fruitmand vol kennis’, Valerie van Dongen over Mijn eerste High Select trainingsweekend en de vele die volgden en Nicky Oosterbaan over Workshop “Voorbij de WVTTK”.