Lister, een organisatie die begeleiding en huisvesting biedt aan mensen met een psychische kwetsbaarheid. Ik heb de organisatie ervaren als een hele open en innovatieve geestelijke gezondheid organisatie. Erg vooruitstrevend op het gebied van de Geestelijke Gezondheid. Ook hebben ze hele mooie initiatieven zoals ENIK, dat is een scholing en ontwikkeling centrum rondom het herstel van cliënten.

Vanuit Lister heb ik veel vrijheid gekregen. Ik kreeg de ruimte en tijd om ook met de hulpverlening mee te lopen op verschillende locaties. Daarnaast heb ik met veel verschillende mensen gesproken, onder andere diverse locatiehoofden. As leuke bijkomstigheid biedt Lister ook verschillende workshops en cursussen aan, waar alle medewerkers van Lister gebruik van mogen maken. Ook ik heb hier gebruik van mogen maken doormiddel van een cursus visueel communiceren. Een hele handige manier om op een creatieve manier tot de kern van je boodschap te komen.

Naast de begeleiding die ik van mijn coach en High select kreeg, heb ik ook vanuit Lister hele fijne begeleiding gekregen. Ik had het geluk dat mijn begeleider een oud Trainee van High Select was, zodat zij al geen ander wist hoe het Traineeship in elkaar stak en hoe zij mij goed kon sturen en adviseren.

Tijdens het project bij Lister heb ik uiteenlopende opdrachten gehad. In eerste instantie was ik aangenomen om het Kwaliteit en Zorgbeleid team te ondersteunen in de periode waar zij aan het schrijven waren voor de aanbesteding van de gemeente. Ik fungeerde als eerste aanspreekpunt van het meldingsbeleid, zorgde ik voor verschillende analyses, presentaties en de applicatiebeheer. Daarnaast heb ik de jaarlijkse Herstellijst die onder de cliënten wordt afgenomen in kaart gebracht en hierbij een Infographic gemaakt. Ook heb ik verschillende kwaliteitsdocumenten geüpdatet.

Het leukst wat ik gedaan heb tijdens dit project was het implementeren van een digitale aftekenlijst (Boomerweb). Lister voerde een pilot uit bij 6 verschillende locaties. Hierbij mocht ik als eerste aanspreekpunt de implementatie leiden. Ik zorgde voor de afspraken tussen Lister en Boomerweb, verzorgde waar nodig extra trainingen op de locaties en gaf antwoord op de vragen van de medewerkers. Dit was een erg dynamisch proces, waar ik veel van heb geleerd.

Naast dat ik heel veel geleerd heb van Lister, heb ik ook vanuit de verschillende training en workshops van High Select, kennis en ideeën terug kunnen geven aan Lister. Als voorbeeld heb ik voor het Kwaliteit en Zorg team een project bord gemaakt, waar ik tijdens een training Lean Management kennis mee heb gemaakt.

Lister, bedankt voor het mooie en leerzame halve jaar. Ik voelde mij als een vis in het water binnen de organisatie en wie weet tot ziens! ​

/ Kim Borghuis

Kim Borghuis (27) heeft de Bachelor Gezondheidswetenschappen en de Master Health Education and Promotion afgerond aan de Universiteit van Maastricht. Kim is Trainee bij High Select en heeft reeds haar eerste High Select Project op het gebied van beleid uitgevoerd bij Lister.