Toen ik van High Select hoorde dat ik als eerste opdracht misschien bij het antibioticaresistentie project van Verenso (vereniging van specialisten ouderengeneeskunde) aan de slag zou kunnen, had ik hier niet meteen een helder beeld bij. Tijdens het gesprek met Verenso kreeg ik meer informatie over het project, en werd mij duidelijk dat ik beleidsmatig en ondersteunend aan de slag zou gaan. Veel samenwerken met artsen en hun stakeholders, wat ik erg leuk vind. Dus eigenlijk past het project heel goed bij mij! Ik werd erg enthousiast over het project en mocht een week later aan de slag!

Bij de drie deel projecten die onder het antibioticaresistentie project vallen, gebruik ik mijn inhoudelijke kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie Biomedische wetenschappen, om met de artsen te kunnen overleggen. Daarnaast maak ik van deze inhoudelijke kennis de vertaalslag richting beleid.

Hoewel ik als projectmedewerker bij Verenso ben aangenomen, krijg ik in het kader van mijn Traineeship hier veel kansen om mij verder te ontwikkelen. Van mijn huidige projectleider kan ik veel leren en zij begeleidt mij dan ook naar meer zelfstandigheid om uiteindelijk uit te groeien tot projectleider. Ik heb gedurende de afgelopen 4 maanden grote stappen richting zelfstandigheid kunnen nemen. Iets waar ik persoonlijk heel blij mee ben, omdat ik graag zelfstandig werk en mee kan denken met de opzet en invulling van een project.

“Hoewel ik als projectmedewerker bij Verenso ben aangenomen, krijg ik in het kader van mijn Traineeship hier veel kansen om mij verder te ontwikkelen.”

De opdracht bij Verenso komt ook nog eens op een bijzondere tijd in de ontwikkeling van Verenso als vereniging, Verenso is namelijk erg in beweging. Het afgelopen jaar is het aantal medewerkers flink gegroeid, wat natuurlijk op het gebied van organisatie veel veranderingen en vraagstukken oplevert. Naast mijn projecten krijg ik van Verenso ook de kans om hierbij mee te kijken en mijn steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van de vereniging. Maar ook kan ik op basis van mijn trainingen bij High Select weer nieuwe inzichten en ideeën inbrengen die Verenso goed kan gebruiken. Op die manier heb ik echt het gevoel dat ik ook iets kan bijdragen aan de organisatie en dat ik mijn trainingen meteen kan gebruiken.

Al met al dus een hele geslaagde eerste High Select opdracht in een leuke en bewegende organisatie. Ik ben heel enthousiast over mijn werkzaamheden hier en heb er vertrouwen in dat ik, met mijn collega’s binnen Verenso, alles tot een goed eind zal brengen.

/ Marieke Hermsen

Marieke Hermsen heeft de Bachelor en Master Biomedische Wetenschappen afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen. 

High Select biedt jou de mogelijkheid om na je afstuderen een Traineeship in de Zorg en Welzijn te volgen. Een sector waarin enorm veel gebeurt en heel veel ontwikkelingen plaatsvinden. Tijdens het Traineeship voer je een aantal projecten uit bij verschillende organisaties.

In vogelvlucht:

  • Een tweejarig Traineeship
  • Sector Zorg en Welzijn
  • Diverse opdrachtgevers/afdelingen
  • Trainingsweekenden
  • Maandelijkse workshops
  • Intervisie, ontwikkelassessment en coaching
  • Uitstekende begeleiding.

Door de combinatie van je relevante opleiding, onze trainingen en de persoonlijke begeleiding ben jij in staat om zowel zelfstandig als in teamverband projecten uit te voeren. Je voert onder andere projecten uit op het gebied van beleid en management, hrm, financiën, kwaliteit, marketing, communicatie of wet- en regelgeving. De opdrachtgevers lopen uiteen van ouderenzorgorganisaties tot ziekenhuizen en zijn gevestigd op verschillende locaties.