Natalie Mijn project bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht

Na mijn afstuderen in de zomer van 2021 ben ik in september begonnen aan het Traineeship in de zorg bij High Select. Dit begon bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht als Projectleider van het Kwaliteit management systeem (KMS). Het KMS bevat alle processen, protocollen, werkinstructies, etc. van de organisatie. Na implementatie eind 2020 bleek dat het KMS binnen de organisatie nog niet alle benodigde informatie bevatte en dat het gebruik op de werkvloer laag was. Het was aan mij de taak ervoor te zorgen dat het KMS volledig werd gevuld en bijgewerkt en dat medewerker het systeem goed weten te vinden.

Start van het High Select Traineeship

Toen ik in juli 2021 op vakantie was, werd ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Een dag later had ik dit gesprek online vanuit het zonnige Kos en kreeg ik het leuke nieuws dat ik kon beginnen aan het Traineeship in de zorg.

Mijn eerste dag

Op 1 september had ik mijn eerste dag, deze kan ik me nog goed herinneren. Ik kwam aan op de locatie en wist nog niet precies wat ik allemaal zou gaan doen en leren. Na een gesprek met de ICT-coördinator had ik meer informatie en dook ik in het systeem. Ik plande afspraken in met de collega’s die de informatie in het systeem zette en het KMS werd en wordt nog steeds meer gevuld met informatie.

Na een aantal maanden…
…werd het werk wat ik voor KMS kon doen minder, en ging ik me meer bezighouden met andere werkzaamheden. Zo leerde ik steeds meer wat er allemaal te doen is in de zorgsector. Ik hield mij onder andere bezig met AVG-wetgeving en privacy, analyseerde de zorgcontracten, heb ondersteund met het opzetten van de boostervaccinatie en met het uitvoeren van calamiteitenonderzoeken. Een divers en leuk takenpakket!

Het Ontwikkelprogramma van het Traineeship in de zorg
Ik heb door dit project veel gezien en geleerd over het werken in de ouderenzorg. Daarnaast zijn de onderdelen van het High Select Traineeship erg waardevol. De Workshops en Trainingsweekenden van het Traineeship in de zorg voegen echt waarde toe, ze helpen bij het op doen van nieuwe kennis en vaardigheden die je meteen kan toepassen binnen de projecten. Ook zijn de intervisie bijeenkomsten met mede-Trainees leuk om bij te praten over waar iedereen mee bezig is. Verder leer ik veel door de focus op persoonlijke Ontwikkeling van het Traineeship, onder andere door de gesprekken met mijn Coach.

Nieuwsgierig naar de vervolgstappen

Tijdens mijn studie vroeg ik me vaak af hoe een werkdag eruit zou zien als ik eenmaal een baan had. Wat doe je bijvoorbeeld allemaal op een dag? Nu ik bijna een jaar verder ben na het afstuderen, kan ik deze vraag voor mezelf in dit project beantwoorden. Maar dan wordt de vervolgvraag, hoe ziet een werkdag eruit bij een ander project?

De eerste maanden van het Traineeship in de zorg zijn voorbijgevlogen, dat is een goed teken.

Ik ben heel benieuwd wat ik ga leren tijdens mijn volgende project bij IJsselheem als Trainee/Junior Adviseur Zorginkoop!

/ Natalie Welles

MBa Health & Change Management

BSc Bedrijfskunde

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees?

Bekijk ook deze blogs: Kimberly over wet -en regelgeving en contractering in de zorg, Thomas Scheepers over Het High Select Traineeship en Ontwikkeling of Iris Caron over haar eerste project in de zorg