Waarom ik heb gekozen voor het High Select Traineeship 

Het is nu bijna een jaar geleden dat ik met mijn Traineeship bij High Select ben gestart.

Wat mij heeft aangetrokken om hieraan te beginnen is de flexibiliteit die je krijgt gedurende twee jaar om bij verschillende opdrachtgevers diverse functies te mogen uitvoeren.

Thomas over het High Select Traineeship

Hierdoor kan je een beter beeld vormen over welke functie en wat voor organisatie het best bij je past. Daarnaast bouw je een groot netwerk op tijdens het Traineeship. Mijn eerste project heb ik uitgevoerd bij ONS welzijn. ONS welzijn is een maatschappelijk dienstverlener die hulp biedt aan mensen van alle leeftijden met een vraag of situatie die zijzelf niet alleen kunnen oplossen.

Als Informatieanalist bij ONS welzijn…

…analyseerde en inventariseerde ik de interne en externe informatiebehoefte. De diverse gemeenten waarmee ONS welzijn samenwerkt en afspraken heeft verwachten verschillende type informatie en verantwoording. Daarnaast heeft de organisatie ook haar eigen interne (sturing) behoeftes, hierbij is betrouwbare en kwalitatieve data belangrijk voor bijvoorbeeld rapportages over de dienstverlening, kostprijs berekeningen, urenverdeling van de verschillende functies en resultaten outputs van de uitgevoerde dienstverlening. Het was leerzaam om gedurende mijn periode bij ONS welzijn hier meer inzicht in te krijgen. Vanuit mijn studies ben ik vooral academisch opgeleid waardoor deze inzichten in meer het praktische en bedrijfsvoering deel erg waardevol voor mijn Ontwikkeling zijn geweest. Deze vergaarde kennis vormde de fundering voor mijn vervolg binnen de organisatie.

Vervolg binnen ONS welzijn als Adviseur

Met de vergaarde informatie en kennis in combinatie met mijn achtergrond heb ik de organisatie ook kunnen ondersteunen als Adviseur bij verschillende onderwerpen. Een paar voorbeelden zijn Kritieke Prestatie Indicatoren (KPIs), verantwoording naar Gemeente, stuurinformatie binnen de organisatie, dienstverlening rapportages, dienstenboek (samenstelling en beschrijvingen) en het tijdschrijf systeem met bijbehorende menukaart van de organisatie. Dit maakte mijn tijd bij ONS welzijn leuk, uitdagend maar voornamelijk ook divers doordat de organisatie mij de kans gaf om ook buiten mijn oorspronkelijke functie te kunnen treden.

Ten slotte heb ik ook de taak van Projecteigenaar mogen vervullen…

… waarbij ik verantwoordelijk ben geweest voor de analyse, ontwerp, test, uitvoering en ondersteuning fase van een project dat ondersteunend was voor de herinrichting van een tijdschrijf systeem. Hiervoor heb ik een digitaal hulpmiddel ontwikkeld met als doel om meer inzicht te creëren voor medewerkers over hun takenverdeling met bijbehorende uren, en anderzijds om ervoor te zorgen dat de herinrichting van hun tijdschrijfsysteem goed zou landen en te begrijpen was. Hierbij heb ik de belangen van de eindgebruiker vertegenwoordigd en ervoor gezorgd dat hun input samen met de visie van de organisatie op een gepaste manier samenkwam. Als Projecteigenaar heb ik veel moeten samenwerken en schakelen met verschillende lagen binnen de organisatie wat mijn vaardigheden hierin heeft versterkt en geprofessionaliseerd.

Ook heb ik de bevestiging voor mijzelf gekregen dat zo een verbindende en samenwerkende rol mij erg goed bevalt en energie geeft.

Terugkijkend naar de afgelopen maanden…

…ben ik erg dankbaar dat ik de kans heb gekregen om verschillende rollen uit te kunnen voeren binnen ONS welzijn en heb gedurende mijn periode bij ONS welzijn met veel plezier samengewerkt met alle vriendelijke collega’s.

ONS welzijn bedankt!

/ Thomas Scheepers

MSc Global Health

MSc Healthcare Policy, Innovation and Management

BSc Biomedische Wetenschappen

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees? Bekijk ook deze blogs: Kimberly over wet -en regelgeving en contractering in de zorg, Tim Roefs over zijn keuze voor hét Traineeship in de Zorg of Iris Caron over haar eerste project in de zorg