Mijn project in de zorg bij het Rode Kruis Ziekenhuis

De tijd vliegt als je met plezier naar je werk gaat. Het is inmiddels al weer acht maanden geleden dat ik mijn eerste project in de zorg bij het Rode Kruis Ziekenhuis ben gestart. Ik heb al zo veel geleerd, maar er valt nog steeds een hele hoop te leren. Dat vind ik het leuke aan projectmatig werken, geen dag is hetzelfde omdat je naar iets toe werkt. En waar werkt ons team dan naar toe? Dat ga ik je hier vertellen.

Bouwen in de zorg

Het Rode Kruis Ziekenhuis is een middelgroot ziekenhuis in Beverwijk, en staat bekend om het gespecialiseerde brandwondencentrum. Inmiddels is het gebouw aan vernieuwing toe. De keuze was: verhuizen naar een nieuwbouw ziekenhuis, renoveren, of deels aanbouwen en deels renoveren. Op de laatste optie is de keuze gevallen. De eerste stap is de aanbouw van de hotfloor, waarin het nieuwe operatiecomplex, radiologie afdeling, eerste hart-long hulp en spoedeisende hulp komt. Deze werkzaamheden worden door de afdeling gebouwontwikkeling begeleid. We zijn met verschillende projectleiders werkzaam als een soort schakel tussen het ziekenhuis en de ontwerpers. Op die manier leer ik over zowel bouw als patiëntenzorg.

Mijn steentje bijdragen

Als Projectleider Zorg:

  • Heb ik samen met de betrokken zorgafdelingen naar de voorstellen van het ontwerpteam gekeken, om ervoor te zorgen dat al het noodzakelijke voor de zorg verwerkt is in de tekeningen.
  • Haal ik aanvullende informatie voor openstaande vragen van het ontwerpteam op bij de zorgafdelingen.
  • Ga ik samen met mijn collega’s en de zorgafdelingen de werkprocessen in het ziekenhuis analyseren, om te kijken hoe deze anders ingericht kunnen worden in het nieuwe gebouw.
  • Gaan we straks als team de grote uitdaging aan om gelijktijdig te bouwen en de zorg zo goed mogelijk door te laten draaien.

Op die manier voeg ik waarde toe aan een prettige omgeving voor de medewerkers van het ziekenhuis, en zeker ook voor de patiënten uit de regio!

Veel kunnen leren

Toen ik net startte bij dit project, was de hele bouwwereld voor mij nog nieuw. Met de dagelijkse gang van zaken in een ziekenhuis was ik wel enigszins bekend, maar de eerste weken leerde ik vooral wat ik allemaal nog niet wist! Ik heb toen al heel snel veel kennis opgedaan over wat belangrijk is bij het bouwen van een ziekenhuis, maar ook over processen in ziekenhuiszorg.

Maar ik heb ook veel over mezelf mogen leren: waar ben ik goed in en wat vind ik leuk? Een van

mijn grootste ontwikkeldoelen is om te werken aan mijn zelfverzekerdheid. Die is steeds groter aan het worden, naarmate ik meer ervaring opdoe. Daar ga ik de komende tijd nog met veel plezier mee door binnen het Rode Kruis Ziekenhuis!

/ Iris Caron

MSc Health Education and Promotion

BSc Voeding en Diëtetiek

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees? Bekijk ook deze blogs: Kimberly over wet -en regelgeving en contractering in de zorg, Tim Roefs over zijn keuze voor hét Traineeship in de Zorg of Anne van Hulten over haar project in de zorg