Jolijn: “Bij High Select krijg ik de kans om verschillende dingen uit te proberen, werkervaring op te doen en mezelf te ontwikkelen door middel van Trainingen, workshops en begeleiding.”

In mei 2021 heeft Jolijn haar Traineeship bij High Select succesvol afgerond. We kijken terug op de afgelopen twee jaar waarbij Jolijn projecten uitvoerde bij Bravis Ziekenhuis, ZANOB apotheek /Jeroen Bosch Ziekenhuis, ONSwelzijn en Verenso.

“Ik vind het heel interessant om zoveel verschillende mensen te spreken en een kijkje te mogen nemen bij allerlei afdelingen van het ziekenhuis.”  Jolijn schreef dit over het Bravis Ziekenhuis, lees snel verder hoe zij waarde heeft toegevoegd binnen dit project.

Project 1: Bravis Ziekenhuis – Projectmedewerker

Binnen dit project heeft Jolijn de verruimde bezoektijden geëvalueerd op verschillende verpleegafdelingen binnen het Bravis Ziekenhuis door:

 • Het afnemen van interviews onder patiënten, bezoekers en zorgverleners binnen het ziekenhuis
 • Het analyseren van deze bevindingen
 • Het verwerken van de bevindingen gevonden in de interviews;
 • Het uitwerken van de resultaten in een adviesrapport

Project 2: ZANOB apotheek, Jeroen Bosch Ziekenhuis Projectmedewerker Financiële Administratie

De ZANOB apotheek werd door het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) overgenomen. Jolijn was binnen dit project medeverantwoordelijk voor de financiële administratie tijdens de transitie van een onafhankelijk coöperatie naar onderdeel van het JBZ.

Jolijn heeft de financiële administratie ondersteunt door het volgende:

 • Medeverantwoordelijke voor de dagelijkse werkzaamheden rondom factureren
 • Medeverantwoordelijke voor de dagelijkse werkzaamheden omtrent declareren
 • Medeverantwoordelijke voor de dagelijkse werkzaamheden in het kader van het uitvoeren van controles
 • Samen met collega’s huidige werkprocessen kritisch onder de loep nemen
 • In samenwerking met haar collega’s deze werkprocessen efficiënter inrichten.

Project 3: ONS Welzijn Projectmedewerker Communicatie

Jolijn heeft binnen dit project zelfstandig de interne communicatie binnen de organisatie in kaart gebracht en op basis daarvan advies gegeven aan het MT en medewerkers over mogelijke verbeteringen.

Jolijn heeft door gesprekken met medewerkers en een interne enquête informatie opgehaald voor haar onderzoek. Op basis van deze resultaten zijn er verbeterpunten opgesteld op het gebied van interne communicatie en de organisatiestructuur. Een aantal verbeterpunten zijn in gang gezet en andere complexe verbeterpunten zijn opgenomen in een adviesrapport richting het management.

Project 4: Verenso – Projectmedewerker Implementatie Wet Zorg en Dwang

Jolijn was binnen dit project medeverantwoordelijk voor het borgen van de implementatie van de handreiking ‘Wet zorg en Dwang’, rol van de specialist ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten’, waarmee een bijdrage geleverd wordt aan het terugdringen van onvrijwillige zorg.

Jolijn heeft in samenwerking met anderen verschillende activiteiten georganiseerd om artsen te ondersteunen, waaronder:

 • Webinairs;
 • E-learning;
 • Bijeenkomsten;
 • Informatieproducten;
 • Sessies met gastsprekers;
 • Q&A’s.

Jolijn schreef het volgende in haar sollicitatie: “Ik vind communicatie in de gezondheidszorg heel interessant. Een ideaal project zou bijvoorbeeld zijn: het bedenken en uitvoeren van de meest effectieve manier om burgers voor te lichten over gezonde keuzes. Dit zou kunnen zijn bij een gemeente, GGD of andere overheidsinstelling!”

Jolijn heeft de afgelopen 2 jaar projecten gedaan op het gebied van communicatie, en heeft medewerkers voorgelicht over relevante topics.

Jolijn gaat de functie van beleidsadviseur bij Verenso verdere invulling geven, ditmaal op een ander project.

Naast de projecten is Jolijn ook erg betrokken geweest bij High Select en dat wordt gewaardeerd! Ze heeft meerdere activiteiten georganiseerd waaronder een muziekbingo.

Jolijn, bedankt voor de afgelopen 2 jaar en succes met jouw vervolgstappen!

Groet,

Je collega’s van High Select

/ Jolijn van Uden

MSc Biomedical Sciences
BSc Biomedische Wetenschappen

Jolijn: “Ik ging na mijn Master op zoek naar een baan in de toegepaste gezondheidszorg. Dat was nog niet zo makkelijk, want wat wilde ik precies? En waar kan je aan de slag als vers afgestudeerde wetenschapper zonder werkervaring in vakgebieden waar dat vaak wel gevraagd wordt? Gelukkig kwam toen High Select voorbij en dat klopte precies met wat ik graag wilde.”

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees? Bekijk ook deze blogsblog Susan, blog Esther , blog Annemiek of blog Esther.

Projecten in de Zorg op het gebied van Communicatie bij BravisProjecten in de Zorg op het gebied van Finance bij het Jeroen Bosch ZiekenhuisProjecten in de Zorg op het gebied van Communicatie bij ONSWelzijnProjecten in de Zorg op het gebied van Communicatie bij Verenso.