Mijn eerste project in de zorg bij Zorgthuisnl

Inmiddels ben ik alweer een jaar verder in het Traineeship bij High Select. Mijn eerste project ben ik begonnen als Beleidsmedewerker bij Zorgthuisnl, een branchevereniging voor verpleeghuis- en thuiszorgorganisaties. Hier verving ik twee collega’s, die beide met zwangerschapsverlof gingen. Dit betekende dat ik verantwoordelijk was voor twee portefeuilles, de Wlz en wet & regelgeving algemeen.

“Ik werd dus meteen in het diepe gegooid, maar hierdoor heb ik ontzettend veel geleerd!”

Binnen mijn rol als Beleidsmedewerker…

…mocht ik meedenken en meebeslissen over onderwerpen, zoals de bekostiging van verpleeghuiszorg, personeelssamenstelling, het vaccinatiebeleid en de bezoekregeling in verpleeghuizen tijdens de coronacrisis. Ook bemande ik de helpdesk waardoor ik veel contact met leden had en hen kon helpen met het oplossen van verschillende vragen.

Na vijf maanden…

…kwamen beide collega’s terug, maar kon ik voor 16 uur per week bij Zorgthuisnl blijven als Projectmedewerker op het dossier Wet zorg en dwang (Wzd), een groot onderwerp binnen zowel de thuiszorg als de verpleeghuiszorg. Binnen deze rol ondersteunde ik de leden van Zorgthuisnl met de implementatie van deze wet. Ik nam deel aan verschillende (landelijke) werkgroepen, zette digitale trainingen in elkaar en organiseerde webinars en bijeenkomsten. Ook heb ik een congres mogen organiseren, waar sprekers over verschillende onderwerpen kwamen presenteren, gerelateerd aan de Wzd.

Mijn tweede project als Directiesecretaris

Naast deze parttime rol bij Zorgthuisnl heb ik de afgelopen 8 maanden als Directiesecretaris mogen werken bij Antes, onderdeel van de Parnassiagroep. Antes bestaat uit zes divisies en ik was werkzaam bij de divisie Ouderenpsychiatrie, Niet Aangeboren Hersenletsel en Ziekenhuispsychiatrie, afgekort de divisie ONZ.

Binnen de functie van Directiesecretaris…

…hield ik mij bezig onderwerpen zoals bedrijfsvoering, kwaliteitsmanagement en zorg inhoudelijke vraagstukken. Zo heb ik het jaarplan voor 2022 geschreven, de kwaliteitsrapportages opgesteld, maar ook meegedacht over het aanbieden van innovatieve behandelmethodes en het opzetten van bijvoorbeeld een nieuw FACT-team.

Terugkijkend op deze twee projecten

De combinatie van deze twee projecten zorgde voor veel afwisseling en de kans om kennis te maken met twee totaal verschillende kanten van de zorg en deze met elkaar te vergelijken. Hierdoor ben ik nog enthousiaster geworden om zoveel mogelijk kanten van de zorg te leren kennen en te kunnen bijdragen aan de verbetering hiervan! Ik ben dan ook erg benieuwd wat het tweede jaar van het Traineeship gaat brengen.

/ Rosalie van Langen

MSc Staats- en Bestuursrecht 

MSc Gezondheidsrecht 

BSc Rechtsgeleerdheid 

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees? Bekijk ook deze blogs: Kimberly over wet -en regelgeving en contractering in de zorg, Tim Roefs over zijn keuze voor hét Traineeship in de Zorg of Iris Caron over haar eerste project in de zorg