Mijn eerste 10 maanden bij High Select

Tim Roefs over zijn keuze voor het High Select Traineeship

Interesse voor de zorg, het is er met de paplepel ingegoten. Dat kon ook niet anders met twee ouders die al hun hele leven in de zorg werkzaam zijn. Tijdens mijn studie Organisatiewetenschappen en afstudeertraject bij Amarant in Tilburg werd mijn affiniteit met de zorg bevestigd. Vervolgens stelde ik mezelf de vraag: Wat nu? De zorg is breed en de keus lijkt oneindig. Hoe maak ik de goede keuze? Na mijzelf breder georiënteerd te hebben kwam High Select op mijn pad en de combinatie van werken met daarnaast een persoonlijke ontwikkelingsprogramma beviel me meteen. Dit was tevens voor mij een uitgelezen kans om de zorgsector verder te verkennen. Zo ben ik tot mijn keuze voor hét Traineeship in de Zorg gekomen.

Na de eerste gesprekken was het al snel duidelijk dat dit traject de juiste keuze voor mij was en werd vanuit High Select de zoektocht naar een eerste passende opdracht gestart. Deze werd uiteindelijk gevonden bij van Neynsel.

Het eerste project!

Van Neynsel is een organisatie die zorgt levert aan ouderen in Den Bosch en omstreken. Van Neynsel combineert wonen, zorg en welbevinden. Het doel is dat ouderen, ook wanneer het leven ingrijpend veranderd, hun eigen leven kunnen leiden in een vertrouwde omgeving. De organisatie streeft naar het verbeteren van kwaliteit van leven van haar bewoners, waarbij juist de behoefte van deze bewoner centraal staat. Om dat te bereiken is van Neynsel in samenwerking met de Tao of Care bezig met het ontwikkelen en implementeren van de Sociale Benadering Dementie. Halverwege 2022 wordt een groot nieuwbouwcomplex opgeleverd en de Sociale Benadering Dementie vormt de basis van de nieuwe werkwijze. Deze benadering biedt een brede blik op de impact van dementie op de levens van mensen met dementie en hun naasten.

In eerste instantie zou ik voor 24 uur als ‘rechterhand’ van de directeur Zorg aan de slag gaan. Zij was naast haar alledaagse taken als directeur ook de kartrekker van dit innovatieve project. Mijn rol was om haar te ondersteunen en enkele taken over te nemen. Het liep echter anders, doordat de directeur Zorg twee weken na mijn start langdurig uitviel wegens corona. De plannen moesten worden gewijzigd en ik ben uiteindelijk voor 16 uur als projectmedewerker van bovenstaande innovatie aan de slag gegaan.

Karakter

Omdat mijn eerste opdracht bij van Neynsel parttime was werd er voor de overige uren nog een tweede project gezocht. Deze tweede opdracht voer ik uit bij Karakter, een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie met locaties in Gelderland, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg. Hier ben ik werkzaam als beleidsadviseur en coördinator van de Portefeuille Mentale Gezondheid. De portefeuille heel als doel om actief bij te dragen aan de maatschappelijke discussie rondom normaliseren. De portefeuille heeft een sterk sociaal maatschappelijke insteek en wil daarmee bijdragen aan het oprekken van de maatschappelijke norm d.m.v. normalisatie van bijzondere kinderen en daarmee het voorkomen van de noodzaak tot inzetten van psychiatrische zorg.

Vanwege corona was het veelal gebruikelijk om thuis te werken, wat het toch lastiger maakt om snel ingebed te raken in de organisatie. Daarom heb ik met een aantal collega’s afspraken gemaakt om op bepaalde dagen op kantoor te gaan werken. Om zo toch meer die verbinding te maken. Dit maakt het werken in coronatijd toch een stuk plezieriger!

De juiste keuze: het Traineeship in de Zorg 

Terugkijkend op mijn eerste 10 maanden bij High Select ben ik trots op wat ik heb bij mogen dragen en leren tijdens mijn eerste projecten. Ik ben ook blij dat ik twee verschillende opdrachten tegelijkertijd heb kunnen doen. Het zorgt voor een leuke afwisseling en het is daarnaast interessant om de verschillen en overeenkomsten tussen de ouderenzorg en jeugdzorg naast elkaar te leggen. We kunnen hierin nog veel van elkaar leren.

Al met al ben ik tevreden over mijn eerste projecten en het Ontwikkelprogramma van High Select en blijkt dit dus inderdaad de juiste keuze te zijn geweest!

/ Tim Roefs

Extended MSc Organizational studies

BSc Organisatiewetenschappen

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees? Bekijk ook deze blogs: blog Lilian, blog Romy , blog Annemiek of blog David.