Traineeship High Select in StadNijkerk

High Select Hoevelaken: impact op zorg en traineeships voor starters

13 december 2023

HOEVELAKEN Ieder jaar stappen duizenden getalenteerde starters vol enthousiasme de arbeidsmarkt op, maar hoe motiveer je hen om in de zorg- en welzijnssector aan de slag te gaan? Daar heeft High Select uit Hoevelaken dé succesformule voor. Met veelzijdige traineeships laten zij starters kennismaken met het werken in ziekenhuizen of, bijvoorbeeld, voor welzijnsorganisaties. En daar kunnen ze jóuw hulp bij gebruiken!

door Job Oldegbers

Het is beslist geen ‘normaal’ kantoorpand, dat van High Select op het bedrijventerrein van Hoevelaken. Wie binnenkomt, wordt warm ontvangen en het pand – waar tientallen mensen aan het werk zijn – voelt bijna als een woonkamer. Vanuit deze ‘woonkamer’ worden trainees en bedrijven vanuit het hele land met elkaar verbonden. ,,Het is prachtig werk, wat we hier doen.” Dat zeggen eigenaren Jos Korner en Nouschka Haven.

De missie is het verbinden van young professionals met gevestigde bedrijven in de zorg- en welzijnssector.

MISSIE HIGH SELECT

Korner startte 21 jaar geleden, samen met zijn moeder, met High Select. Hun missie? Het verbinden van young professionals met gevestigde bedrijven in de zorg- en welzijnssector. Dan gaat het niet om verpleegkundigen, maar bijvoorbeeld om beleidsmedewerkers.

,,De zorg- en welzijnssector biedt niet altijd de meest spannende werkplekken aan die je je kunt voorstellen. Maar doordat wij afgestudeerde academici via traineeships kennis laten maken met de bedrijven in de sector, weten we veel van hen toch enthousiast te maken”, legt Korner uit.

ONMISBARE SECTOR

En dat is belangrijk, zegt het tweetal. ,,Want zorg en welzijn is ongelooflijk waardevol in ons land. De sector is onmisbaar en er gebeuren heel erg mooie dingen. Wij als High Select willen daar ons steentje aan bijdragen door talenten klaar te stomen voor die arbeidsmarkt.”

Dat doet High Select via een traineeship-programma. ,,Trainees werken twee jaar lang, via ons, voor verschillende opdrachtgevers. Daarmee leren ze de sector kennen. De mooie dingen, maar ook de uitdagingen. Doordat ze op diverse plekken werken, zijn ze na twee jaar helemaal klaar om zelfstandig voor deze bedrijven te werken.” Meer dan tachtig procent van de trainees van High Select blijft dan ook in de ‘zorg en welzijn’ werken.

HECHT TEAM

En dat is mede te danken aan het hechte team professionals van High Select. En daar zoekt het bedrijf er nog meer van! Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging binnen dit gezellige, lokale bedrijf?

,,We zoeken onder andere een recruiter, een manager bedrijfsvoering en een traineebegeleider”, zegt Nouschka Haven. ,,Het team waarin we werken voelt aan als een familie, we zijn hecht en direct met en naar elkaar. We hopen daar dus ook onze nieuwe collega’s te verwelkomen.”

Meer informatie over High Select inwinnen, kan door contact op te nemen met recruiter Asli via recruitment@highselect.nl.

Bron:
Oldegbers, J. (2023, December 12). High Select Hoevelaken: impact op zorg en traineeships voor starters. StadNijkerk.nl Nieuws Uit De Regio Nijkerk. https://app.stadnijkerk.nl/lokaal/zakelijk/989135/high-select-impact-op-zorg