Impact in de zorgRomy Spronk

Inmiddels ben ik ruim een jaar bezig met hét Traineeship in de zorg bij High Select; een periode waar ik heel positief en enthousiast op terugkijk! Ik heb twee projecten afgerond, waarbij ik ten eerste veel inhoudelijke kennis heb opgedaan en veel nieuwe mensen heb leren kennen, maar ook mijzelf veel beter heb leren kennen. Ik heb ontdekt waar ik energie van krijg, maar óók ontdekt wat mij energie kost.

Eerst een kleine samenvatting van mijn twee projecten

Ik startte als Beleidsmedewerker bij de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten (NVAVG), een kleinschalige artsen beroepsvereniging waar ik mij bezighield met de implementatie van de Wet zorg en dwang.

Daarna ben ik aan de slag gegaan als Beleidsmedewerker bij Koninklijke Visio, kennis- en expertisecentrum voor blinde en slechtziende mensen, waar ik de Directeur Bestuursondersteuning en de Raad van Bestuur heb ondersteund en werkzaam was in het portfolioteam strategie. Het vertalen van de organisatiestrategie naar de werkvloer stond hierbij centraal.

Wat ik zo tof vind aan mijn tijd bij High Select….

…is dat je de kans krijgt om in korte tijd zoveel verschillende dingen te doen, impact te maken en verschillende organisaties te leren kennen.

Je ‘leercurve’ is hierdoor echt enorm!

Ik heb gemerkt dat die dynamiek mij veel brengt; het veranderen van opdracht waardoor je weer een sprong in het diepe moet wagen en de bijbehorende prikkels geven mij absoluut energie.

Uitdagingen in de zorg

Echter; hoe dynamisch het dagelijks werk in de zorg ook kan zijn, veranderingen doorvoeren in ons zorgsysteem blijkt soms knap ingewikkeld. De kwaliteit en efficiëntie van de zorg, evenals het werkplezier, worden regelmatig beperkt door bureaucratische zaken. Tenminste, ik ben heel benieuwd of meer mensen met mij deze gedachtegang herkennen? Hoe zet je je enthousiasme door en ga je aan de slag met innovatieve ideeën?

Ik ben dankbaar dat mijn Opdrachtgevers een kritische en nieuwsgierige blik op de zorg waarderen, toekomstbestendigheid van de zorg als een urgent thema zien en mij hierdoor ook inspireren om impact te kunnen maken. Met de stijgende vraag naar en druk op de zorg door de veranderde demografie van de Nederlandse bevolking zijn (technische) innovaties van groot belang. Dit is dan ook voor mij de grootste drive om impact te maken in de zorg; uiteindelijk met het doel om kwalitatief goede zorg te kunnen waarborgen voor al onze patiënten.

/ Romy Spronk

MSc Business Administration Health

BSc Life Science & Technology

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees?

Bekijk ook deze blogs: Kimberly over wet -en regelgeving en contractering in de zorg, Thomas Scheepers over Het High Select Traineeship en Ontwikkeling of Iris Caron over haar eerste project in de zorg