Kimberly over zorgcontracteringMijn eerste project binnen wet- en regelgeving en contractering in de zorg

Het is alweer even geleden dat ik ben begonnen met mijn eerste project bij Prodeba waar ik mij bezig hou met Wet- en regelgeving en contractering in de zorg. Prodeba is een zorgaanbieder die geestelijke gezondheidszorg levert aan kinderen en jongvolwassenen met een (vermoedelijke) ontwikkelingsstoornis en bijkomende problematiek. Over Prodeba en wat ik hier precies doe zal ik jullie later in deze blog vertellen. Eerst een kleine introductie over mijzelf.

Wie ben ik?

Ik ben Kimberly Rodenburg, 24 jaar en sinds september gestart bij Prodeba. In Wageningen heb ik voor mijn bachelor Communicatiewetenschappen gestudeerd en voor mijn Master Gezondheid en Maatschappij. Tijdens deze master kwam ik erachter dat ik de zorgsector verder wilde ontdekken. De grootte, de complexiteit en de problemen rondom de zorgsector trokken mij erg aan. Het voelde alsof ik echt iets kon betekenen in de verbetering van de zorg. Zodoende kwam ik bij het Traineeship Zorg en Welzijn van High Select.

Het project bij Prodeba

De projectbeschrijving bij Prodeba trok meteen mijn aandacht. Een zorgaanbieder waarbij ik verantwoordelijk zou worden voor het contractbeheer, ondersteuning van de directie en alles rondom contracten en wet- en regelgeving doorvoeren op de werkvloer. Dit klinkt voor sommigen misschien ietwat saai, maar ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in rechten en wet- en regelgeving. Zoveel dat ik ooit heb overwogen om rechten te gaan studeren.

Waarom Prodeba vooral zo geschikt is voor mij, is omdat zij werken in veel verschillende regio’s, contracten hebben met gemeenten, zorgverzekeraars en zorgkantoren en zorg leveren onder veel verschillende wetten. Vanwege de taken die ik binnen Prodeba zou hebben, zou ik snel en veel leren over meerdere aspecten van de zorg. Precies wat ik wilde! Daarbij vind ik het leuke aan het werken bij een zorgaanbieder dat ik dichtbij de cliënt sta.

Wat doe ik als projectmedewerker op contractbeheer en wet- en regelgeving?

  • Ik monitor aanbestedingen voor de Jeugdwet en de WMO,
  • beantwoord vragen vanuit de organisatie over de inhoud van de contracten en wet- en regelgeving,
  • ben aanwezig bij bijeenkomsten met gemeenten over onder andere beleid, tarieven, bedrijfsvoering, etc.,
  • en ik regel alles rondom contracten. Zo heb ik bijvoorbeeld voor het einde van het jaar factsheets gemaakt over alle contracten. Met deze factsheets kunnen de zorgcoördinatoren, de cliënt begeleiders, de aanmeldcoördinatie en de directie makkelijk inzien wat van belang is bij de verschillende contracten. Dit scheelt voor hen veel tijd.

Ik heb het naar mijn zin!

Nu ik een tijdje beetje bezig ben begin ik er echt lekker in te komen en heb ik het heel erg naar mijn zin bij Prodeba! Aan het begin moest ik veel inlezen over bijvoorbeeld de werking van aanbestedingen, de inhoud van de contracten en hoe Prodeba werkt. Nu weten werknemers van Prodeba mij te vinden voor hun vragen, weet ik zelf precies wat mijn taken zijn, waar ik anderen bij kan ondersteunen en neem ik initiatief om bepaalde werkzaamheden op me te nemen. Ook wordt ik betrokken bij nieuwe projecten, zoals het opzetten van zorg leveren in de basis GGZ. Daarnaast vind ik Prodeba een leuke organisatie en heb ik erg gezellige collega’s, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is. Al met al ben ik blij dat ik bij Prodeba aan het werk ben en hoop ik nog veel te mogen leren!

/ Kimberly Rodenburg

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees? Bekijk ook deze blogs: blog Rosa, blog Myrthe , blog Laura of blog Esther.