Voor Noëlle was 2021 een bijzonder jaar. Een jaar waarin zij is gestart aan het High Select Traineeship, wat in het teken stond van Ontwikkeling. In dit blog deelt Noëlle haar ervaring als startende Trainee en hoe zij zich de afgelopen maanden heeft Ontwikkeld binnen haar eerste project.

Zandkastelen bouwen - Ontwikkeling

Zandkastelen bouwen

Het begin van een nieuw jaar: een klassiek moment om terug te kijken. 2021 is een bijzonder jaar geweest vanwege één overduidelijke reden. Voor mij persoonlijk is er nóg een grote reden; in 2021 ben ik begonnen met mijn allereerste opdracht voor High Select. Met trots mag ik zeggen dat ik Programmacoördinator Toekomstbestendige Huisartsenzorg ben.

Goed, terugkijken dus. In alle eerlijkheid voelde ik mij de eerste dagen (lees weken) een beetje onzeker. Er was zoveel informatie om op te nemen en nieuwe mensen om te leren kennen, ik had soms het gevoel te verzanden in alles wat nieuw en onbekend was.

Oké, verzanden. Stel je voor, je staat op een gigantisch strand (voor dramatisch effect in het donker en helemaal alleen) en al die zandkorrels zijn de stukjes informatie die je moet opnemen. Bouw van al die zandkorrels een zandkasteel. Dat is wat er voor je ligt. Je krijgt een ton aan nieuwe informatie en daarmee moet jij het programma tot een succes maken.

Zandtaartjes

Mocht je nu een paniekerig gevoel krijgen, dat is nergens voor nodig. Want weet je, je hebt lang niet al die korrels nodig voor een mooi en stevig kasteel. Als je ze allemaal verzamelt heb je alleen maar een grote hoop zand.

Voor mijn gevoel bakte ik die eerste weken wat halfbakken zandtaartjes. Te veel of te weinig water, essentiële korrels die ik niet heb meegenomen of een heleboel rotzooi tussen de goede zandkorrels. Misschien is dat ook helemaal niet erg. Welke idioot haalt het ook eigenlijk in haar hoofd dat ze op dag 3 een prachtig kasteel zou moeten hebben? Wat een onzin.

Wat wel belangrijk is om te weten, is welke emmertjes en schepjes ik nodig heb en waar ik die kan vinden. Een schepje om de juiste korrels te verzamelen en een emmertje om ze in de juiste vorm te krijgen. Het onderscheiden van de juiste informatie en het verbinden van die informatie met elkaar om tot de juiste conclusies te komen.

Emmertjes en schepjes

Uiteraard is het strand, het zand en het kasteel hier maar een metafoor. Als kind leer je al zandkastelen bouwen op het strand. En eigenlijk leren we dat ook op school. Informatie verzamelen, opnemen en op de juiste manier toepassen. We Ontwikkelen de vaardigheid om kennis in te zetten waar het nodig is. Niet allerlei onzin informatie, maar precies dat waar de situatie om vraagt. We leren emmers en schepjes te gebruiken om de zandkorrels precies zo neer te zetten dat ze samen een zandkasteel vormen.

Eigenlijk heb ik het emmertje en het schepje al. Is dan alleen de bouwtekening van het kasteel voor iedere opdracht anders?

/ Noëlle van Limpt

MSc Health Economics, Policy & Law

BSc Geneeskunde

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees? Bekijk ook deze blogs: blog Rosa, blog Myrthe , blog Laura of blog Esther.

Hago Zorg - startersfunctie in de richting van Communicatie in de ZorgNierstichting Nederland- functie in de richting van Communicatie in de ZorgStichting SPKS- functie in de richting van Communicatie in de ZorgSGE- functie in de richting van Communicatie in de Zorg Huisartsenopleiding Nederland - Functie in de richting van Communicatie