Hét Traineeship in Zorg & Welzijn

Het Traineeship Zorg & Welzijn van High Select is een tweejarige investering in jezelf en bestaat uit twee onderdelen. Enerzijds ga jij, als volwaardig lid van de organisatie, projecten doen bij verschillende organisaties binnen de sector zorg & welzijn. Anderzijds volg je een uitgebreid ontwikkelprogramma, wat gericht is op jouw persoonlijke en professionele Ontwikkeling. Hiermee heb jij aan het einde van jouw Traineeship de juiste handvatten om jouw carrière een succesvol vervolg te geven.

High Select heeft inmiddels een in de praktijk bewezen opleidings- en begeleidingsconcept van Kwaliteit ontwikkeld. Als Trainee doorloop jij dit ontwikkelprogramma, bestaande uit verschillende onderdelen, waarbij jouw Ontwikkeling centraal staat.

Traineeship met een keurmerk?
Binnen het Nationaal Onderzoek Talentontwikkeling zijn twee aspecten van High Select onder de loep genomen: Ontwikkeling van talent en arbeidsvoorwaarden. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek mag High Select sinds 2019 dit keurmerk dragen en mogen wij ons onder de top-30 beste organisaties van Nederland scharen op het gebied van talentontwikkeling.

Wil jij je bezig houden met projecten rondom het integraal zorgakkoord, zorgverbetering, zorginnovatie, Green Deal Duurzame Zorg, procesoptimalisatie, EPD,  duurzaamheid, etcetera.

Of wil je in de rol van teamleider in een ziekenhuis, teamleider binnen de ouderenzorg, hr adviseur, projectleider, projectmedewerker, beleidsadviseur, locatiemanager, etcetera.

Benieuwd naar onze verhalen van Trainees, neem dan hier een kijkje.

Kom jij waarde toevoegen?

 • Snelkookpan: In twee jaar bouw je vijf jaar werkervaring op

 • Uiteenlopende projecten

 • Verschillende opdrachtgevers

 • Intensieve begeleiding

 • Bewezen ontwikkelprogramma

 • Baangarantie

 • Je wordt onderdeel van het Alumninetwerk

Zes keer in het jaar ga je mee op trainingsweekend. Een weekend vol kennis en gezelligheid. Tijdens het weekend volg je een praktische tweedaagse Training over een specifiek onderwerp. Denk aan bijvoorbeeld projectmanagement, communicatie, finance in de zorg, leiderschap, groepsdynamica, kwaliteitsmanagement, agile werken in de zorg, veranderkunde, en dergelijke.

Intervisie heeft meerdere doelen, waaronder kennis delen, het verbeteren van de Kwaliteit van je werk, leren en verdiepen, gezelligheid en verbinding. Tijdens de intervisie deel je ervaringen met elkaar, wissel je ideeën uit of bespreek je een casus. Daarnaast kun je ook externe begeleiding inschakelen die met jullie verdieping opzoekt aan de hand van LEGO Serious Play of Energy Drives® . Samen met je lntervisiegroep breng je de onderdelen van het Traineeship naar een hoger niveau, help je elkaar bij jullie ontwikkeling en prikkel je elkaars voortgang van het Traineeship.

Met je Intervisiegroepje organiseer je één keer in het Traineeship een online inspiratiesessie. Het doel van de inspiratiesessies is om Trainees te inspireren en informeren over actualiteiten of belangrijke thema’s binnen de zorg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan thema’s als duurzaamheid in de zorg of bouwen aan de zorg (architectuur).

Tijdens de workshop staat een zorginhoudelijk thema centraal, maar kan ook in het teken staan van een vaardigheid, methodiek of manier van denken die je nieuwe inzichten oplevert en kan toepassen in de dagelijkse praktijk. Voorafgaand aan de workshop eet je samen met alle andere Trainees en na de workshop is er tijd om te borrelen. Voldoende gezelligheid!

Tijdens je Traineeship kan je beroep doen op een externe coach waar je één-op-één coaching kan volgen. Het hoofddoel van coaching is het stimuleren van jouw professionele en persoonlijke Ontwikkeling. Daarnaast trek je op met je High Select Traineebegeleider. Hij is jouw vaste aanspreekpunt bij High Select. Als laatste heb je je projectbegeleider. Deze persoon is jouw begeleider vanuit je opdrachtgever.

Aan het begin van je Traineeship maak je een e-assessment. Deze bestaat onder ander uit een persoonlijkheids-, een capaciteiten-, en een drijfverentest. Na ongeveer een jaar ga je samen met een aantal mede-Trainees een dag naar een assessmentbureau voor een uitgebreid ontwikkelassessment. Tijdens deze dag ga je een aantal testen doen, ga je in een groep aan de slag met een casus en heb je een individueel interview met een psycholoog.

Boven op het feit dat je twee jaar lang volop bezig zal zijn met je eigen Ontwikkeling, vinden wij het ook erg belangrijk dat je het naar je zin hebt en een netwerk opbouwt tijdens het Traineeship. Om die reden zorgen we jaarlijks voor allerlei leuke sociale activiteiten. Zo hebben we bijvoorbeeld jaarlijks het High Select weekend, het High Select Jaardiner (galadiner), waarbij ook al onze alumni uitgenodigd zijn, en bijvoorbeeld de partner BBQ in de zomer! Kortom: je gaat veel vlieguren maken, maar we vinden het net zo belangrijk dat je af en toe kunt genieten en na het Traineeship een groot netwerk in de zorg- en welzijnssector hebt opgebouwd!

Selectie

Om voor een Traineeship bij High Select in aanmerking te komen, zijn een aantal dingen belangrijk.

Als kandidaat:

 • Heb jij bijna je master opleiding afgerond in de richting van bijvoorbeeld: Bedrijfskunde, Gezondheidswetenschappen, HR, Bestuurskunde, Communicatie, Economie of (Gezondheids-)Recht?;

 • Heb je maximaal 2 jaar relevante werkervaring;

 • Is het voor jou een Passie om te werken aan de verbetering van de sector zorg & welzijn;

 • Wil je het tweejarige avontuur aangaan en aan de slag met uiteenlopende projecten bij diverse organisaties in de sector Zorg & Welzijn;

 • Gemotiveerd om deel te nemen aan een uitgebreid en dynamisch Ontwikkelprogramma;

 • Deel je natuurlijk onze kernwaarden Lef, Passie, Openheid, Kwaliteit en wil jij investeren in je Ontwikkeling!

 • En ben je nieuwsgierig ingesteld!

Sollicitatieprocedure

Ben je inmiddels enthousiast geworden over ons Traineeship? Lees dan verder hoe de sollicitatieprocedure in zijn werk gaat:

 1. Je stuurt je CV en motivatie in via ons sollicitatieformulier.
 2. Wij beoordelen of jouw profiel een match is met High Select en ons Traineeship.
 3. Als er een match is, nemen wij telefonisch contact met jou op. Je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor én voor het invullen van onze High Select Zelfscan. Met deze zelfscan meten we jouw instapniveau op onze zeven kerncompetenties. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we je persoonlijke en professionele kwaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan je gespreksvaardigheid, representativiteit, ambities en je ‘drive’, maar ook of jij als persoon bij onze organisatie en onze kernwaarden past. Daarnaast bespreken we de resultaten uit de High Select Zelfscan. Na het gesprek heb jij een duidelijk beeld van High Select als organisatie, het Traineeship (de mogelijkheden, de verwachtingen, het soort projecten), het ontwikkelprogramma én natuurlijk alle andere kansen die het High Select Traineeship je biedt.
 4. Zijn we van beide kanten positief? Dan gaan we direct op zoek naar een passend project bij een organisatie in de sector zorg & welzijn.
 5. Er zal nog een kennismakingsgesprek bij de opdrachtgever plaatsvinden, want ook je opdrachtgever moet die klik met jou hebben! Is er van beide kanten een match? Dan kan je starten met het project en zal na het tekenen van jouw arbeidsovereenkomst, jouw tweejarige avontuur gaan beginnen!