Trainee Tessa

Tessa de Bruin

Tessa krijgt energie van plannen en organiseren en is creatief, betrokken en communicatief vaardig. Ze hoopt tijdens het Traineeship de zorg van een andere kant te leren kennen en te leren overtuigen, adviseren en onderhandelen.
  • Studie BSc: Biomedical Sciences
  • Studie MSc: Biomedical Sciences met een Track in Science, Business & Policy
  • Geboren in 1998
  • Woont in Amsterdam

Algemeen

Tessa heeft de bachelor Biomedical Sciences (BSc) en Research master Biomedical Sciences met een Track in Science, Business & Policy (MSc) afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hierdoor is zij opgeleid als wetenschapsadviseur. Ze heeft voor deze Track gekozen om haar kennis op het gebied van bedrijf en beleid te verbreden.

Tessa heeft haar onderzoeksstage bij een bedrijf dat software ontwikkelt voor Virtual Reality in de zorg afgerond. Haar afstudeeronderzoek ging over de de beleidsmatige regels (Medical Device Regulation (MDR) en Food and Drug Administration (FDA)) waaraan dit bedrijf zich moet houden. In het eerste jaar van haar master heeft Tessa haar master scriptie geschreven bij het Chirurgisch Onderzoekslaboratorium van het UMCG. Dit onderzoek ging over de levensduur van varkens slagaders op een (zelfgebouwde) perfusie machine.

Voorafgaand aan deze master heeft Tessa de Bachelor Biomedical Sciences afgerond. Haar scriptie schreef zij over de invloed van amyloid beta op de compositie van verschillende glutamaat receptoren bij de ziekte van Alzheimer.

Tessa heeft tijdens haar studententijd veel aandacht aan haar persoonlijke ontwikkeling besteed. Zo is ze voorzitter geweest van het grootste en meest toonaangevende (bio)medische studentencongres ter wereld: ISCOMS (International Student Congres of bio(Medical) Sciences). Ook heeft ze deel uitgemaakt van verschillende commissies en heeft ze een verscheidenheid aan werkzaamheden binnen (en buiten) het UMCG uitgevoerd.

Testimonial

Mijn achtergrond, interesses en ervaringen liggen in de zorg- en welzijn sector. Ik heb een zorg- gerelateerde studie afgerond en ik heb gedurende mijn hele studententijd op verschillende afdelingen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gewerkt, waar vooral de patiëntengroep van het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) mij aan sprak.

Tegen het einde van mijn master begon ik mij te oriënteren op de arbeidsmarkt. Vanzelfsprekend wilde ik mijn eerste stappen op de arbeidsmarkt ook in de zorg- en welzijn sector maken. Maar er is zo veel! Op internet stuitte ik op High Select en zij boden precies waar ik (misschien onbewust) naar op zoek was. Professionele ervaring opdoen in de zorg- en welzijn sector bij verschillende organisaties of bedrijven, en tegelijkertijd het meeste uit jezelf halen op het vlak van persoonlijke Ontwikkeling. Dit sprak mij aan.

Ik verwacht mij dan ook de aankomende twee jaar verder te gaan Ontwikkelen op professioneel gebied, maar ook op persoonlijk vlak. Ik hoop veel over en van verschillende organisaties te leren en tegelijkertijd nog meer over mij zelf te leren; wat mijn drijfveren zijn, waar mijn Kwaliteiten liggen, op welk vlak ik mijzelf kan Ontwikkelen, waar ik energie van krijg en hopelijk ook welke richting ik op wil in de rest van mijn carrière.

 

 

 

Afgeronde projecten

Project 2: Projectleider bij Baalderborg Groep

Huidig project

Project 1: Projectcoördinator bij Ons Stede Broec

Project 3: Projectmanager bij Heliomare