Aanloop naar het High Select Traineeship

Een aantal jaar geleden wees mijn moeder mij op het Traineeship van High Select. Zij was tijdens haar werk vaker Trainees van High Select tegengekomen. Mijn moeder vond een maatschappelijk betrokken Traineeship wel iets voor mij. Het leek mij erg interessant, maar op dat moment was ik nog bezig met de bachelor Bewegingswetenschappen aan de Rijsuniversiteit Groningen. De jaren erna bleef High Select door mijn hoofd spoken. Een paar jaar later werd ik door iemand van High Select benaderd, terwijl ik de master Human Movement Sciences in Groningen aan het afronden was. Dit vond ik heel leuk, maar ik had op dat moment net besloten om een tweede master te gaan volgen aan de VU in Amsterdam.

Master met meer maatschappelijke betrokkenheid

Ik had gekozen voor een tweede master, omdat ik tijdens mijn studietijd in Groningen veel vrijwilligerswerk heb gedaan voor nieuwkomers in Nederland. Hierdoor ontdekte ik hoe belangrijk ik het vind om maatschappelijk betrokken te zijn, dit miste ik tijdens mijn eerste master. Hierom had ik besloten om de master Gezondheidswetenschappen aan de VU te doen en mij binnen deze master te richten op zorg in combinatie met migratie en cultuur.

Wat mij trok in het maatschappelijk betrokken Traineeship van High Select

Tegen het einde van de master Gezondheidswetenschappen had ik nog steeds veel interesse in het Traineeship van High Select. Het Traineeship leek mij de uitgelezen kans om mij als persoon verder te Ontwikkelen. Het Traineeship van High Select biedt namelijk Trainingen, Intervisie en Coaching. Daarnaast leek het mij heel fijn om mij tijdens het Traineeship verder te kunnen oriënteren binnen de zorg- en welzijnssector. Verder trok de mogelijkheid om verschillende functies uit te kunnen oefenen mij ook.

Kennis die ik wil op doen tijdens het Traineeship

Tijdens het Traineeship hoop ik te ontdekken wat ik graag zou willen doen en waar ik energie van krijg. Ik vind het nog steeds erg belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn, en zet mij nog steeds graag in voor nieuwkomers in Nederland. In de toekomst wil ik mijn opgedane kennis en vaardigheden ten behoeve van deze doelgroep inzetten.

Start van het Traineeship bij High Select

Per 1 september ben ik tijdens een gezamenlijke inwerkdag gestart met het Traineeship. Tijdens deze in werkdag begonnen er in totaal tien Trainees en twee andere medewerkers bij High Select. Wij hebben gedurende deze dag verschillende oefeningen en presentaties gehad. Een van de oefeningen was om in groepjes te bedenken wat je graag zou willen leren in de eerste zes maanden, en gedurende het hele Traineeship. Verder hebben we tijdens de inwerkdag met iedereen die aanwezig was op het kantoor gezamenlijk geluncht aan een grote tafel. Dit was heel erg gezellig! Rond vier uur ’s middags werd de dag goed afgesloten met een biertje en bitterballen op het dakterras in de zon.

Sfeer binnen High Select

Tijdens de inwerkdag heb ik gemerkt wat een fijne sfeer er hangt bij High Select. Iedereen is erg toegankelijk. Het is een familiebedrijf, waardoor het enorm persoonlijk is. Ik ben erg blij met mijn keuze om deel te nemen aan het Traineeship van High Select, en kijk erg uit naar alles wat ik de komende twee jaar zal meemaken en leren!

/ Emmy Wolfswinkel

MSc Health Sciences
MSc Human Movement Sciences
BSc Bewegingswetenschappen

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees?

Bekijk ook deze blogs: Iris Leijzers Vis over Trainingsweekend bij High SelectMichiko Brands over de psychologie van het beïnvloeden of Valerie van Dongen over haar EPD project in het ziekenhuis.