Waarom ik solliciteerde bij High Select

Je kent het wel die ene vraag op het familiefeest die altijd wordt gesteld, wat ga je hierna doen? Tijdens de laatste fase van mijn master begon ik toch maar eens na te denken over wat wil ik hierna. Het werkleven kwam ineens wel heel snel dichterbij. Tijdens mijn oriëntatie naar een vervolgstap was ik High Select al tegengekomen voordat zij mij benaderde. Na een online kennismakingsgesprek met High Select werd ik enthousiast en besloot ik te solliciteren. Wat mij vooral aansprak in het Traineeship van High Select was dat ik de mogelijkheid krijg om mezelf verder te kunnen oriënteren op de arbeidsmarkt.

Kennismakingsgesprek

Nadat ik gesolliciteerd had werd ik uitgenodigd voor een gesprek op kantoor. Dit was een heel informeel gesprek om High Select te leren kennen. Ik heb hier al mijn vragen kunnen stellen zoals wat voor opdrachtgevers hebben jullie, hoe ziet het Ontwikkelingsprogramma eruit, maar ook zeker niet onbelangrijk de sociale activiteiten. Doordat dit gesprek op kantoor was krijg ik meteen een goede sfeerimpressie: ik werd direct warm begroet door iedereen op kantoor, dit voelde als een warm welkom. Het kantoor ademt rust en vriendelijkheid en toen ik uit de deur stapte had ik echt het idee dat ik meer te weten was gekomen over het High Select Traineeship.

Het sollicitatieproces bij High Select

Dit eerste gesprek was mij zo goed bevallen dat ik het sollicitatie proces wilde voortzetten, dus ben ik op een tweede gesprek geweest om verder in te gaan op de mogelijkheden wat betreft de opdrachten en vragen zoals: wat voor onderwerpen interesseren mij? Waar word ik enthousiast van en waarvan minder enthousiast? Het leuke was dat toen ik binnen liep ik meteen herkend werd door sommige collega’s die er de vorige keer ook waren. Dit geeft meteen aan hoe belangrijk ze het vinden om iedereen echt te leren kennen.

En toen kwam daar het telefoontje: een contract!

Enthousiast en vol energie begon ik een week later al aan mijn introductiedag op kantoor. De introductiedag was samen met negen mede- Trainees die ook op dat moment startte, ik vond het fijn om te starten met een groep. Het was een interactieve dag waarbij we in groepjes opdrachten kregen om bijvoorbeeld na te denken over wat we verwachten van de Traineebegeleiding. Wat ik ook heel leuk vond was dat we vanuit het perspectief van een Opdrachtgever hebben gekeken wat zij mogelijk zouden zoeken in een Trainee. Heel waardevol om dit eens vanuit een ander perspectief te bekijken! De dag werd afgesloten met een gezellige borrel op het dakterras! De ultieme kans om je mede-Trainees en andere collega’s beter te leren kennen.

Ik vond het een geslaagde dag! Deze dag heeft mij energie gegeven en ik kijk uit naar de start van mijn eerste project!

/ Lizan Westenbrink

MSc Policy Analysis and Entrepreneurship in the Health and Life Sciences
BSc Natuurwetenschap en Innovatiemanagement

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees?

Bekijk ook deze blogs: Kimberly over wet -en regelgeving en contractering in de zorg, Thomas Scheepers over Het High Select Traineeship en Ontwikkeling of Iris Caron over haar eerste project in de zorg