Zorg & Welzijn Traineeship

Wij leiden generalistische professionals met passie voor de zorg op, die tijdens en na het Traineeship posities met  toenemende verantwoordelijkheid vervullen op management- en beleidsniveau binnen de sector Zorg & Welzijn. De professional leert door een combinatie van werken en leren, waarbij werkervaring wordt opgedaan op academisch niveau in diverse omgevingen binnen de sector en een generalistische en actuele opleiding wordt geboden die inhoudelijk wordt ingevuld door vakinhoudelijke experts. De professional is eigenaar van zijn eigen ontwikkeling.

De sector Zorg & Welzijn is complex, uitdagend en verandert continu. Met het Traineeship van High Select leiden we young professionals op om een waardevolle bijdrage te leveren aan deze sector zorg en welzijn, binnen management- en beleidsfuncties. Niet alleen nu, maar juist ook in de toekomst. Trainees van High Select zijn jonge academici, ze hebben een passie voor zorg en welzijn en ze willen zich persoonlijk én professioneel ontwikkelen. Naast Passie, onderschrijven Trainees de andere Kernwaarden van High Select: Openheid, Lef, Kwaliteit en Ontwikkeling. Door een intensieve combinatie van leren en werken, faciliteren wij de Trainees zodat ze het maximale uit zichzelf kunnen halen.

In het Traineeship wordt werkervaring opgedaan door verschillende Projecten uit te voeren op diverse plekken binnen de sector. Gedurende het Traineeship is er sprake is van toenemende uitdaging binnen de Projecten, passend bij de capaciteiten en/of ambities van de Trainee. Onder andere door deze diversiteit in taken, opdrachtgevers en omgeving, krijgt de Trainee de kans te ontdekken welke functie en welke branche binnen de sector zorg en welzijn bij hem/haar past. Daarnaast leert de Trainee vanuit meerdere perspectieven zijn/haar werk te doen. Door groeiende werkervaring, verantwoordelijkheid, zelfinzicht, kennis en ervaring, ontwikkelt de Trainee zich gedurende de Projecten.

Ten tweede ontwikkelt de Trainee zich door het volgen van het generalistische en actuele Ontwikkelprogramma. Het uitgangspunt van het Ontwikkelprogramma is het integreren van theorie met praktijk, zodat ze elkaar versterken. Alle Trainees doen actief mee met het Ontwikkelprogramma, dit is een voorwaarde om het Traineeship succesvol te doorlopen.

Ons Ontwikkelprogramma bestaat uit verschillende onderdelen, waardoor Trainees bij de start van hun carrière grote stappen kunnen zetten in hun ontwikkeling. Binnen het Ontwikkelprogramma gaan we voor kwaliteit, ten opzichte van kwantiteit. Verder staat in het Ontwikkelprogramma centraal wie je bent, wat je (nog niet) kunt en wat je wil gaan doen. Het inhoudelijke programma wordt ingevuld door experts met relevante werkervaring binnen de sector. Elke Trainee volgt hetzelfde programma, waarbij er ruimte is voor maatwerk door vrijheid te geven in de invulling.
Na het Traineeship is de Trainee in staat om aan de hand van de zeven High Select competenties te handelen wanneer nodig. De Trainee blijft eindverantwoordelijk voor zijn ontwikkeling.

De Trainee brengt hiermee een frisse blik en waardevolle ondersteuning voor uw Projecten of vraagstukken met zich mee. Daarnaast kan een Trainee met opgedane theoretische én praktische kennis uit andere High Select Projecten uw organisatie verder brengen. Deze kruisbestuiving voegt waarde toe aan uw organisatie.

Wilt u meer informatie over het Zorg & Welzijn Traineeship? Of wilt u graag de mogelijkheden met ons bespreken? Vul dan het contactformulier in, dan plannen wij graag, geheel vrijblijvend, een kennismakingsafspraak in.

Beschikbare Trainees

  • Trainee Merel
    Merel van Vuren