Jitske ThuisBegeleiding tijdens het Traineeship; een grote meerwaarde

Voor iedere starter is de zoektocht naar een baan anders. De één weet al jaren wat hij of zij precies wil, een ander vindt het lastiger zich te oriënteren. Voor mij gold dit laatste. Ik wilde graag ergens werken waar ik iets voor een ander kan betekenen, ik wil iets kunnen bijdragen aan de samenleving. Ik zocht iets waar ik mijzelf verder kan ontwikkelen en tegelijk kan ontdekken welke mogelijkheden er zijn in het werkveld. In mijn zoektocht naar een leuke eerste baan kwam ik High Select tegen. Ik kon al mijn wensen afvinken en ging in gesprek om te bepalen of dit iets voor mij was.

Jij maakt de keuzes voor jouw ontwikkeling

Nu ik al weer zes maanden het Traineeship bij High Select doe, blik ik terug met een positieve gedachten en ben ik blij met mijn keuze. Een grote meerwaarde vind ik de nadruk op je eigen Ontwikkeling en de ondersteuning die daarin geboden wordt. De eindbestemming van het Traineeship ligt vast. Je doet in twee jaar tijd een aantal projecten in de sector Zorg en Welzijn, er zijn een aantal vaste Trainingen om te volgen, en er worden interessante workshops aangeboden. In die twee jaar tijd zijn er een aantal tussenstops die je zelf kunt bepalen: er worden keuzetrainingen gegeven, je kunt eigen invulling geven aan de Intervisie, ook de intensiviteit en waarop jij begeleiding wil bepaal jezelf.

Aandacht voor jouw Ontwikkeling door begeleiding vanuit meerdere hoeken

Ik vond het ontzettend spannend om als starter aan de slag te gaan. Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Juist daarom vind ik de begeleiding van de Traineebegeleider, maar ook de Opdrachtgever die rekening houdt met jouw ervaring ontzettend prettig.

Samen met mijn intervisiegroep, allemaal Trainees, bespreken we waar mijn onzekerheden liggen en helpen we elkaar. Daarnaast heb je tijd met een externe Coach die bij allerlei zaken kan helpen, wederom hoe je dat invult is aan jezelf. Ik heb hier bewust nog even mee gewacht tot ik zeker wist hoe ik die tijd wilde gaan invullen. Nu ik wat langer aan het werk ben, merk ik waar voor mij ontwikkelmogelijkheden liggen en ga ik met mijn Coach in gesprek om hier aan te werken.

Gerichte handvatten om aan de slag te gaan

Tijdens mijn tweewekelijkse gesprekken met mijn Traineebegeleider kan ik makkelijk en snel bespreken waar ik tegen aan loop binnen mijn project. In zulke gesprekken is het fijn dat er met je wordt mee gedacht, doordat er bepaalde vragen worden gesteld zodat je net even anders tegen de uitdagingen aankijkt. Zo kun je gericht aan de slag met hetgeen dat je in de weg staat. Dit zorgt ervoor dat je je weer kunt focussen op de inhoudelijke werkzaamheden en je bijdragen aan de samenleving.

/ Jitske Thuis

MSc Communicatiewetenschappen
BSc Logopedie

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees?

Bekijk ook deze blogs: Kimberly over wet -en regelgeving en contractering in de zorg, Thomas Scheepers over Het High Select Traineeship en Ontwikkeling of Het Traineeship in de Zorg: Natalie over haar eerste project