Ontwikkelgesprekken als onderdeel van het ontwikkelprogramma

Het ontwikkelprogramma van High Select is een mooi onderdeel van het Traineeship om jezelf persoonlijk te Ontwikkelen. Eén van de onderdelen van dit ontwikkelprogramma zijn de ontwikkelgesprekken bij High Select. Deze gesprekken voer je tijdens je Traineeship volgens een vaste structuur vijf keer uit met jouw Traineebegeleider. Het doel is om jouw voortgang binnen het Traineeship te bewaken en feedback op te halen.

Voorbereiding Ontwikkelgesprek

De ontwikkelgesprekken bij High Select voer ik uit met mijn Traineebegeleider, Hazel. Zij stuurt mij van te voren een uitnodiging. Ter voorbereiding op mijn ontwikkelgesprek lees ik in de reader wat de structuur is van het gesprek. Op basis van de structuur stel ik vragen op. Bovendien pak ik mijn Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) erbij welke ik aan het begin van mijn Traineeship heb gemaakt.

Vol trots kan ik zeggen dat ik alle onderdelen uit mijn POP heb aangepakt. Het is tijd voor nieuwe Ontwikkelingen, dus ik maak een nieuwe POP.

Opstellen POP

Ter inspiratie pak ik de zeven competenties van High Select erbij en de uitslag van mijn Energy Drives Assessment. Als snel vind ik een rode lijn tussen deze twee en heb ik nieuwe invulling voor mijn POP. Deze keer wil ik mij focussen op het samenwerken met anderen. Het boek wat mij dit keer gaat helpen is: Sociale Intelligentie.

Het ontwikkelgesprek

Met deze voorbereiding ga ik mijn ontwikkelgesprek bij High Select met Hazel in. Eerst praten we bij over mijn vorige ontwikkelpunten en over mijn huidige opdracht. Nadat we de bovengenoemde structuur hebben besproken neem ik Hazel mee in mijn ideeën voor mijn nieuwe POP. We bespreken de inhoud en Hazel stelt scherpe vragen, waardoor ik mijn POP nog duidelijker kan maken.

Afloop van het ontwikkelgesprek

Hazel vraagt of ik zelf het gespreksverslag wil maken. Dit vraagt Hazel expliciet omdat zij het interessant vindt om te weten wat ik van het gesprek heb onthouden. Na mijn ontwikkelgesprek bij High Select heb ik een trots gevoel dat ik echt uit dit Traineeship haal wat ik wil! Met nieuwe energie ga ik aan de slag om mijn POP uit te werken en schrijf ik een verslag over het gesprek.

/ Harriët Thuijs

BSc Biomedische Wetenschappen
MSc Bedrijfskunde

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees?

Bekijk ook deze blogs:  Emmy Wolfswinkel over het maatschappelijk betrokken Traineeship bij High SelectIris Leijzers Vis over het Trainingsweekend bij High Select of Lizan Westenbrink over solliciteren bij High Select