Technologie in de zorg

In de gezondheidszorg wordt steeds meer gebruik gemaakt van technologie. Technologie is er om de zorg te verbeteren, efficiënter te maken en de Kwaliteit van leven van patiënten te verhogen. High Select heeft een ontwikkelprogramma opgezet dat workshops en trainingen aanbiedt. Onlangs is er een workshop georganiseerd, om de kennis van technologie in de zorg te verbeteren.

Technologische mogelijkheden

Allereerst werd tijdens de recente workshop de mogelijkheden en uitdagingen van technologie in de zorgsector besproken. Hieronder vallen verschillende technologische oplossingen zoals e-health, wearables en robotica. Er werden praktijkvoorbeelden gegeven van hoe technologie al wordt ingezet in de zorg, zoals telemonitoring en beeldbellen. De Trainees werden actief betrokken bij de workshop door middel van een memorie spel waarin ze technologische zorgoplossingen konden koppelen aan stukjes geschreven tekst.

Implementatie technologie in de zorg

Vervolgens werd een belangrijk onderwerp tijdens besproken, namelijk de implementatie van technologie in de zorg. Hierbij spelen factoren zoals privacy, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid een belangrijke rol. De Trainees werden uitgedaagd om na te denken over hoe zij deze factoren kunnen meenemen bij de implementatie van technologie in hun werk.

Toepasbaar tijdens opdrachten bij opdrachtgevers

De informatie die tijdens de workshop werd gepresenteerd sluit goed aan op de opdrachten die High Select uitvoert voor opdrachtgevers in de zorgsector. Steeds vaker worden er opdrachten gegeven waarbij technologie een rol speelt. De kennis en ervaring die tijdens de workshop werd gedeeld, kan dan ook direct worden toegepast in deze opdrachten.

Waardevol voor Trainees

Al met al was de workshop Technologie in de Zorg een waardevolle bijeenkomst voor de Trainees. De informatie die werd gedeeld, was praktisch en direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Door dit soort workshops te organiseren, laat High Select zien dat zij bijdragen aan de Ontwikkeling van kennis en vaardigheden in de zorgsector.

/ Muriël Muller

BSc Human Resource Management
MSc Communicatiewetenschap

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees?

Bekijk ook deze blogs: Tim Roefs over het Integraal Zorgakkoord, Harriët Thuijs over het ontwikkelgesprek bij High Select,  Thijs Janssen over Ontwikkelen in de zorg