Begin van het trainingsweekend

De vrijdagochtend 10 maart 2023 begon met vijf Trainees in een kleine auto. De ruiten waren beslagen door te veel mensen in een kleine auto. Op naar weer een trainingsweekend om nieuwe vaardigheden te leren. Een trainingsweekend is ongelofelijk leuk en je leert er altijd veel. In de auto speelt bij mij de vraag op: wat mogen we dit weekend gaan volgen? Helder beleid schrijven. Ik ben benieuwd.

Het trainingsweekend

Via High Select leer je op een trainingsweekend veel nieuwe vaardigheden. Tijdens een trainingsweekend dompel je jezelf twee dagen lang onder in nieuwe materie. Ongelofelijk leerzaam, maar wel erg intens. Het is namelijk niet enkel training, maar ook een hoop gezelligheid. Zeventig jonge Trainees op een vrijdagavond roept gewoon om plezier. Dat lukt ook altijd zeker!

De inhoud

Nu weer even terug naar de training. Op vrijdagochtend om negen uur begon de training. Ik was klaar om nieuwe vaardigheden te leren. Annemies, de trainer van de training ‘helder beleid schrijven’ begon met theorie. De theorie van de omgekeerde piramide, wat schijnbaar de kern is van goed schrijven. Na één volle minuut te hebben geluisterd, gingen we al aan de slag met schrijven. Hierbij moesten we rekening houden met de volgende punten:

  • Denk vanuit de lezer
  • Schrijf eerst de kern op
  • Stel een vraag en onthoud: maximaal 10 woorden!

Bij het schrijven van een column leerden we weer andere regels.

Nieuwe vaardigheden leren

Vervolgens gingen we zaterdagochtend verder met de training. Ik zat weer fris en fruitig in de zaal te luisteren naar Annemies. Vrijdagavond ben ik op tijd naar bed gegaan. Iets minder gezellig, maar ik moest even fris zijn. Het werd namelijk weer een dag vol met schrijven. Veel nieuwe vaardigheden leren en deze meteen toepassen. Dat is top! Het mooie is dat ik meteen heb kunnen oefenen met teksten die ik in praktijk moet schrijven voor mijn project. Hoe bedoel je een waardevolle training? Bedankt Annemies!

Einde van het trainingsweekend

Zaterdagmiddag 11 maart 2023 eindigde met vijf Trainees in een kleine auto. De ruiten beslaan door zoveel mensen in een kleine auto. Alle Trainees gaan naar huis met een rugzak vol nieuwe vaardigheden. Gaan we wel naar huis? Door de ruiten zien we niet veel meer. Helder schrijven krijgt de ruiten van de auto in ieder geval niet helder. Zou daar misschien een andere training voor helpen? Ik betwijfel het.

/ Jochem Herst

BSc Bestuurskunde
MSc Communicatie, Beleid en Management

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees?

Bekijk ook deze blogs: Muriël Muller over technologie in de zorg,  Harriët Thuijs over het ontwikkelgesprek bij High Select,  Tim Roefs over het Integraal Zorgakkoord