Mijn eerste trainingsweekend

Ga je sporten? 27 Januari, 2022. Ik weet het nog goed. De vooravond van mijn eerste trainingsweekend van High Select. Trainingsweekend? Vroegen verschillende mensen in mijn omgeving. Ga je dan het hele weekend sporten? Ha, nee, sporten is een hobby van mij, maar het hele weekend? Dat gaat dan wel wat ver. Wat het wel is, dát lees je in mijn blog.

Landgoed in de bossen

Op vrijdagochtend 7 uur gaat de wekker. Opstaan, douchen, ontbijten en tandenpoetsen. Rolkoffer in de ene hand, tas met laptop in de andere hand. Met lichte spanning rij ik naar het landgoed gelegen in het bosrijke Doorn. Gelukkig heb ik mijn intervisiegroep al ontmoet en vind ik al snel aansluiting bij de bekende gezichten. Dit weekend staat de training Communicatie op het programma. De groep bestaat uit voornamelijk kersverse Trainees en staan te popelen om te leren over heldere communicatie. 

Wat doe je dan wel?

Een trainingsweekend is dus geen weekend sport, maar twee dagen vol kennis en gezelligheid met mede trainees. Er komen verschillende onderwerpen aan bod zoals agile en lean werken, communicatie, finance in de zorg, leiderschap en kwaliteitsmanagement. Maar wat de trainingsweekenden zo bijzonder én memorabel maken is dat je samen met de andere Trainees wordt klaargestoomd om te werken op beleids- en managementniveau in de zorg.

Gezelligheid kent geen tijd

Het opdoen van kennis gaat samen met gezamenlijk lunchen, dineren en borrelen. Zo vergeet ik nooit dat ik het eerste weekend nog tot laat mijn pas geleerde communicatie skills aan het toepassen was op mijn nieuwe collega’s. Dat ik de volgende ochtend iets minder energiek dan gepland aan de ontbijttafel verscheen mocht de pret niet drukken. Want ook dit hoort bij een trainingsweekend van High Select. Het opdoen van nieuwe contacten en het uitbreiden van het eigen netwerk is een belangrijk onderdeel. 

De tijd vliegt!

Gisterochtend, vrijdag 12 mei 2023 rolde ik mijn koffer voor de achtste keer over het grindpad naar het landgoed en schrijf ik, as we speak, deze blog tijdens een training over Helder Schrijven. Komende maandag start ik alweer mijn derde opdracht binnen het traineeship. Mijn portefeuille met kennis en vaardigheden is aangevuld met tips en tricks over beleid en heldere mails schrijven. In mijn functie als Junior Beleidsadviseur bij een organisatie voor slechtziende- en blinde mensen komt dit goed van pas. Kom maar op met de beleidsstukken en voorleggers.

/ Valerie van Dongen

BSc Engelse Taal & Cultuur
MSc Neurolinguïstiek

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees?

Bekijk ook deze blogs: Just van den Brekel over preventie: voorkomen is beter dan genezen, Nicky Oosterbaan over Workshop “Voorbij de WVTTK”en Iris Caron over Coaching bij mijn Traineeship zorg en welzijn.